Τρίτη Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» για το 2014, Ταξίδι στην Τζιά με τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», συνεπής στο ετήσιο πρόγραμμά της για το 2014, διοργάνωσε την Κυριακή 06 Ιουλίου, ταξίδι με φουσκωτά σκάφη στην Τζιά για τους μικρούς φίλους των παιδικών χωριών SOS της Βάρης. Η Δράση αυτή, έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μετά από αυτές του 2012 και του 2013 στον Πόρο και Μακρόνησσο αντίστοιχα.

Η πρώτη επαφή μας για φέτος με τους υπευθύνους των χωριών έγινε τoν Μάρτιο του 2014, ώστε να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδρομής. Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις για να μπορέσουμε να οργανώσουμε την εκδρομή με τον καλύτερο τρόπο.

Τελικά, τριάντα έξι (36) παιδιά και οι συνοδοί τους από τα Παιδικά Χωριά SOS συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο όρμο της Παλαιάς Φωκαίας στην Ανάβυσσο και επιβιβάστηκαν στα 12 φουσκωτά σκάφη προσφορά της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», για την εκδρομή. Μαζί ήταν και δεκαπέντε (15) Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» με τις οικογένειες τους καθώς και τέσσερεις φίλοι που συμμετείχαν εθελοντικά. Συνολικά, μία παρέα από ογδονταένα (81) άτομα ξεκινήσαμε για το ετήσιο ταξίδι μας με τα παιδιά, αφήνοντας το κόλπο της Αναβύσσου στις 10:45πμ με προορισμό τον Βρόσκοπο.

Τα φουσκωτά ταξίδεψαν σε σχηματισμό, με ταχύτητες από 22 έως 28 knots. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός και η κατάσταση της θάλασσας ελαφρώς κυματώδης. Φτάσαμε στον Βρόσκοπο στην Τζιά περίπου στις 11:30πμ. Αφού ασφαλίσαμε τα σκάφη, άρχισε η αποβίβαση. Οι εθελοντές του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα απαραίτητα για το μπάρμπεκιου, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν το μπάνιο τους κάνοντας βουτιές από τα φουσκωτά στα καθαρά νερά της παραλίας, έπαιξαν ρακέτες και έκαναν ηλιοθεραπεία. Αργότερα δοκίμασαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας που ανέλαβε το ψήσιμο ενώ οι γυναίκες του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ετοίμασαν τις σαλάτες και το τραπέζι.

Η μεγάλη παρέα ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας πριν την αναχώρηση, μαζεύοντας πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια που ξέχασαν οι προηγούμενοι επισκέπτες ή ξέβρασε η θάλασσα αφήνοντας την καθαρότερη από ότι την βρήκαμε.

Η θαλασσινή εξόρμηση τελείωσε αργά το απόγευμα, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες ξέγνοιαστες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Η επιστροφή μας στην Ανάβυσσο είχε προγραματιστεί για τις 18:30μμ και η αποβίβαση των παιδιών από τα φουσκωτά είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 19:00μμ.

Ήταν μεγάλη χαρά για όλους εμάς στον «ΝΑΥΤΙΛΟ» που είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε για ακόμη μία χρονιά αυτή την δραστηριότητα για τα Παιδικά Χωριά SOS. Η Δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συμμετοχής της Λέσχης και πιστεύουμε ότι έδωσε χαρά στα παιδιά.

Ήταν για όλους μας και για τα νέα μέλη του Ναυτίλου, για ακόμη μία χρονιά, μία εμπειρία ξεχωριστή.

Στην πραγματοποίηση του ταξιδιού συνέβαλε επίσης η εταιρεία Intertech S.A.-Panasonic που πρόσφερε τρείς ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές οι οποίες κληρώθηκαν σε τρία παιδιά από τα Χωριά SOS κατά την διάρκεια της εκδρομής.