Δελτίο Τύπου Αρ. 16/2014 – Τρίτη Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» για το 2014, Ταξίδι στην Τζιά με τα Παιδικά Χωριά SOS

    Δελτίο Τύπου Αρ.16 / 2014

                                                                                                                                                                                                    Μόσχατο, 10/7/2014

ΘΕΜΑ: Τρίτη Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» για το 2014, Ταξίδι στην Τζιά με τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε την Κυριακή 06 Ιουλίου, ταξίδι με φουσκωτά σκάφη στην Τζιά για τους μικρούς φίλους των παιδικών χωριών SOS της Βάρης. Η Δράση αυτή, έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μετά από αυτές του 2012 και του 2013 στον Πόρο και Μακρόνησσο αντίστοιχα.

Τελικά, τριάντα έξι (36) παιδιά και οι συνοδοί τους από τα Παιδικά Χωριά SOS συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο όρμο της Παλαιάς Φωκαίας στην Ανάβυσσο και επιβιβάστηκαν στα 12 φουσκωτά σκάφη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», για την εκδρομή. Μαζί ήταν και δεκαπέντε (15) Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» με τις οικογένειες τους καθώς και τέσσερεις φίλοι που συμμετείχαν εθελοντικά. Συνολικά, μία παρέα από ογδονταένα (81) άτομα ξεκινήσαμε για το ετήσιο ταξίδι μας με τα παιδιά, αφήνοντας το κόλπο της Αναβύσσου στις 10:45πμ με προορισμό τον Βρόσκοπο.

Τα φουσκωτά ταξίδεψαν σε σχηματισμό, με ταχύτητες από 22 έως 28 knots. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός και η κατάσταση της θάλασσας ελαφρώς κυματώδης. Φτάσαμε στον Βρόσκοπο στην Τζιά περίπου στις 11:30πμ. Αφού ασφαλίσαμε τα σκάφη, άρχισε η αποβίβαση. Οι εθελοντές του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα απαραίτητα για το μπάρμπεκιου, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν το μπάνιο τους κάνοντας βουτιές από τα φουσκωτά στα καθαρά νερά της παραλίας, έπαιξαν ρακέτες και έκαναν ηλιοθεραπεία. Αργότερα όλοι δοκίμασαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας που ανέλαβε το ψήσιμο, ενώ οι γυναίκες του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ετοίμασαν τις σαλάτες και το τραπέζι.

Η μεγάλη παρέα ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας πριν την αναχώρηση, μαζεύοντας πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια που ξέχασαν οι προηγούμενοι επισκέπτες ή ξέβρασε η θάλασσα αφήνοντας την καθαρότερη από ότι την βρήκαμε.

Η θαλασσινή εξόρμηση τελείωσε αργά το απόγευμα, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες ξέγνοιαστες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Η επιστροφή μας στην Ανάβυσσο είχε προγραματιστεί για τις 18:30μ και η αποβίβαση των παιδιών από τα φουσκωτά είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 19:00μμ.

H εταιρεία Intertech S.A.-Panasonic, πρόσφερε τρείς ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, οι οποίες κληρώθηκαν κατά την διάρκεια της εκδρομής, σε τρία από τα παιδιά των Χωριών SOS.

Για περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Νικολόπουλος                                                         Νεκτάριος Σταυράκης