Κολώνα – Κύθνου, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014, έξι φουσκωτά του Ναυτίλου, πέντε απο την Ανάβυσσο και ένα από το Λαύριο ξεκινήσαμε με προορισμό την Κολώνα στην Κύθνο, μια παραλία που κατά γενική ομολογία είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Έξι Μέλη της Λέσχης με τις οικογένειες τους και φίλους, συνολικά είκοσι άτομα, φτάσαμε στον όμορφο αυτό Κυκλαδίτικο προορισμό.

Αυτή η εκδρομή ήταν προγραμματισμένη ημερομηνιακά, αλλά προέκυψε αλλαγή του προορισμού σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί. Η αλλαγή αυτή έγινε πριν από δύο εβρομάδες, στην συνάντηση της Τετάρτης στο εντευκτήριο του Ομίλου, αρχικά είχε επιλεχθεί ο Άγιος Στέφανος της Κύθνου.
Ο καιρός δεν μας έκανε την χάρη και αυτήν την φορά… Η πρόγνωση είχε πολύ ηλιοφάνεια στον τελικό προορισμό καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής. Η κατάσταση του ανέμου αλλά και της θάλασσα στα 5 μποφόρ για το Σαββάτο και με βροχές από το μεσημέρι στην Ανάβυσσο. Κάπως έτσι ήταν και στην πραγματικότητα και σε κάτι περισσότερο από μια ώρα φθάσαμε στην Κολώνα.

Αφού δέσαμε, κάναμε κατάληψη στο τμήμα της παραλίας μπροστά από τα σκάφη. Τραπεζάκια, καρέκλες, ομπρέλες και μπάνιο στα καθαρά νερά! Τα παιδιά της παρέας δεν σταμάτησαν να χαίρονται τις ομορφιές της παραλίας.

Μετά το πρώτο καφεδάκι, άρχισαν οι αθλητικές δραστηριότητες! Εκτός από το καλύμπι, δημιουργήθηκαν και δύο ομάδες από πιτσιρίκια όλων σχεδόν των ηλικιών, οι οποίες έστησαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που τελικά επέφερε πολύ γέλιο και αρκετά πειράγματα στο τέλος του αγώνα κυρίως από τους… «χαμένους»…
Το σούρουπο, κάποιοι ανέβηκαν στην ταβέρνα για φαγητό και οι υπόλοιποι έμειναν στα σκάφη όπου τίμησαν τα φαγητά που είχαν φροντίσει να ετοιμάσουν οι γυναίκες από το σπίτι. Το βράδυ αφού επέστρεψαν όλοι, γίναμε πάλι μια μεγάλη παρέα και ο Δημήτρης έφερε την κιθάρα του οπότε αρχίσαμε να ψιθυρίζουμε στοίχους τραγουδιών που όλοι έχουμε ψελλίσει στο παρελθόν. Η βραδιά περνούσε ευχάριστα΄οπότε εμφνίστηκαν και τα γλυκά που είχαν φροντίσει να φέρουν οι εορτάζοντες την Δευτέρα. Ο Πάνος και ο Γιώργος είχαν γενέθλια στις 21 / 07, και φρόντισαν για τα γλυκά και το ποτό! Ωραία έκπληξη για όλη την παρέα. Οι ευχές και τα κεράσματα έδειναν και έπερναν κάτω από τον καθαρό ουρανό που μας έδωσε αργότερα την ευκαιρία να κάνουμε μία επανάλειψη των γνώσεων μας για τα αστέρια και τους αστερισμούς. Είχε περάσει όμως η ώρα όταν τελικά αποφασίσαμε να να γυρίσουμε στις βάρκες για να ξεκουραστούμε. Άλλωστε το πρωί ο ήλιος βγαίνει νωρίς και το πρωινό εγερτήριο είναι αναπόφευκτο…

Το γέλιο και οι φωνές των πιτσιρικάδων, κάθε ηλικίας, από την μεγάλη παρέα διαχέονται από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην ατμόσφαιρα, αφήνουν τις λιγοστές ελπίδες για λίγο περισσότερο ύπνο να εξανεμίζονται… Η ευχαρίστηση όμως του πρωινού καφέ της Κυριακής είναι η απλόχερη επιβράβευση σε συνδιασμό με την απλότητα και την ηρεμία της φύσης για το πρωινό ξύπνημα.

Το μεσημέρι πήγαμε όλοι στην τοπική ταβέρνα όπου μικροί και μεγάλοι, απολαύσαμε τα ντόπια κρέατα που ήταν εξαιρετικά.
Αργότερα, επιστρέψαμε στην παραλία, άλλοι πήγαν στα σκάφη για την μεσημεριανή σιέστα, άλλοι έμειναν κάτω από τις ομπρέλες απολαμβάνοντας έναν κρύο καφέ και τα πιτσιρίκια έπαιζαν στα ρηχά με τις μπάλες τους διάφορα παιχνίδια.

Η ώρα της επιστροφής όμως πλησίασε. Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν, αποφασίσαμε να γυρίσουμε πριν σκοτεινιάσει.
Ακόμα μία θαλάσσια εκδρομή του Ναυτίλου για το 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μια υπέροχη επιστροφή, παρά τα 6άρια που επικρατούσαν και δυσκόλεψαν το ταξίδι μας. Ο καιρός μας χάρισε πραγματικές καλοκαιρινές στιγμές και η όμορφη Κολώνα μας έδωσε για ακόμα μια φορά εικόνες και ηρεμία γεμίζοντας τις μπαταρίες μας μέχρι την επόμενη βόλτα.
Πάντα τέτοια και εν αναμονή της επόμενης Ομιλικής εξόρμησης τον Σεπτέμβρη!

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.