Καζανέματα 30/11-2/12/2012

Για 7η συνεχή χρονιά ο Παγκρήτιος διοργάνωσε τα Καζανέματα και ο «Ναυτίλος» δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση την πρόσκληση.

Από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου λοιπόν,βρισκόμασταν στο Ηράκλειο για να παραβρεθούμε σε αυτή ,την γεμάτη ζωντάνια,εκδήλωση.Οι φίλοι μας εκεί ,από τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών,μας υποδέχθηκαν θερμά στο εντευκτήριό τους,καλωσορίζοντάς μας με ούζα και μεζέδες.

Το Σάββατο ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί για το ορεινό χωριό Στείρωνα.Το πρόγραμμα είχε εκμάθηση και παρακολούθηση σκοποβολής στο σκοπευτήριο της περιοχής.Ενθουσιασμένοι φεύγοντας από εκεί ,πήγαμε στο παραδοσιακό πατητήρι-καζάνι του Κορσάβα «ΜΥΡΑΓΑΠΗ».Ένας καταπληκτικός χώρος,γεμάτος με παλιά αντικείμενα ,θαρρείς κι ήταν βγαλμένα από μουσείο.Ξεναγηθήκαμε και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο που παράγεται η ρακή και καταλήξαμε στο κελάρι.Εκεί εμφιαλώσαμε δικά μας μπουκάλια με χειροποίητο κρασί και τα σφραγίσαμε με αφιερώσεις που γράψαμε με πένα και μελάνι.Μια ατμόσφαιρα γεμάτη κατάνυξη….

Οι Κρητικοί μας μοίρασαν κάποια ενθύμια από τον πανέμορφο τόπο τους και κάπου εκεί άρχισε το μεγάλο γλέντι ….Χορός,τραγούδι,φαγητό και ποτό μέχρι τελικής πτώσεως.Μια ατελείωτη γιορτή που κράτησε πάνω από 12 ώρες.Μια τόσο ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα που κάποιος μπορεί να καταλάβει μόνο αν τη ζήσει από κοντά.

Την Κυριακή όλοι χρειάζονταν ξεκούραση κι έτσι το πρόγραμμα ήταν ελεύθερο.Ο «Ναυτίλος» αποφάσισε να επισκεφθεί το μεγάλο ενυδρείο της Κρήτης.Ένα μέρος πολύ ενδιαφέρον ,όπου είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο,με εκατοντάδες είδη του Μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου.

Αφού τελειώσαμε την εξερεύνησή μας γυρίσαμε να πιούμε ένα τελευταίο καφέ, στην γραφική πλατεία με τα λιονταράκια στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η ώρα της επιστροφής είχε φτάσει.Ήταν ένα φανταστικό τριήμερο με μια εκδήλωση που θα μας μείνει αξέχαστη ,καθώς καθ’ομολογία όλων ήταν η καλύτερη διοργάνωση εώς τώρα.Σας ευχαριστούμε πολύ!Και του χρόνου με υγεία……