Καζανέματα 29/11-01/12/2013

Ο «Ναυτίλος» δήλωσε και πάλι παρών στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πακρήτιος ‘Ομιλος για 8η χρονιά με μεγάλη επιτύχια.

Η γιορτή ξεκίνησε από την Παρασκευή το πρωί όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Κνωσό και μετά επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.Το απόγευμα έγινε συνάντηση στο εντευκτήριο του Παγκρήτιου και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την παραδοσιακή ταβέρνα «Κούμος», στο χωριό Καβροχώρι, όπου και ακολούθησε γλέντι με πολύ χορό και τραγούδι.

Το Σάββατο το πρωί ξεκινήσαμε για την κυρίως εκδήλωση του τριημέρου:τα Καζανέματα!Ανεβήκαμε στο ορεινό χωριό Στείρωνα και αφού κάναμε την, καθιερωμένη πλέον,επίσκεψη και εξάσκηση στο σκοπευτήριο, καταλήξαμε στο παραδοσιακό πατητήρι-καζάνι του Κορσάβα.Ακολούθησε μια ξενάγηση στους χώρους και μια επίδειξη του τρόπου της απόσταξης για τους επισκέπτες που δεν είχαν ξαναδεί την διαδικασία.

Η ψησταριά μας περίμενε αναμμένη από νωρίς κι έτσι το μεγάλο φαγοπότι άρχισε γρήγορα.Το κρασί και η ρακή έρρεαν άφθονα.Ο χορός και το τραγούδι συντρόφευαν την παρέα μας μέχρι πολύ αργά το βράδυ.Αντάξια των προσδοκιών μας, έκλεισε κι η ημέρα στο Καζάνι,που όλοι αναμέναμε πολύ καιρό .

Την Κυριακή το πρωί είχε προγραμματισθεί εκδρομή στην Σπιναλόγκα η οποία όμως αναβλήθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε τον γύρο του οροπέδιου του Λασιθίου.Έτσι μετά το πρωινό ξεκινήσαμε με πρώτη στάση στο μοναστήρι της Παναγιάς Κεράς, όπου έγινε και ξενάγηση από φίλη του Ομίλου.Στη συνέχεια πήγαμε στο Δικταίον Άντρο,ανεβήκαμε στο σπήλαιο και κατεβήκαμε μέσα σε αυτό ,όπου η αίσθηση ήταν πως βρισκόμασταν στα έγκατα της Γης.Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδρομή για να κλείσει η φετινή μας επίσκεψη στους φίλους μας στο Ηράκλειο.

Αποχαιρετιστήκαμε πίνοντας μια τελευταία ρακή σε μια ταβέρνα, κοντά στο σπήλαιο ,υπό την μουσική της κιθάρας του φίλου μας Αντώνη από τον ΟΦΣΕ,που κατάφερε να μας ξεσηκώσει ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Ευχάριστούμε πολύ τους φίλους μας, που μας προσκάλεσαν και κάθε φορά μας θυμίζουν πως η φιλοξενία τους είναι μοναδική.Και του χρόνου με υγεία….