4η Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών σκαφών ΝΑΞΟΣ 2009

H Φυσιολατρική Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» συμμετείχε στην 4η Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών σκαφών στην Νάξο. Η Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων είχε αναλάβει την οργάνωση της Πανελλήνιας Συνάντησης με συνδιοργανωτές τον Παγκρήτιο. Η συμμετοχή για ακόμα μία χρονιά ήταν μεγάλη, 306 φουσκωτά σκάφη έδωσαν το παρόν. Τα 6αρια που επικρατούσαν της ημέρες της Πανελλήνιας δεν εμπόδισαν τα τους κυβερνήτες και τα σκάφη να φτάσουν στην Νάξο.

Το Σάββατο το πρωί μετά την πρόβα της άσκησης, με σύμαχο μας τον καιρό, τα φουσκωτά άρχισαν να αδειάζουν το λιμάνι. Προορισμός μας σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα Κουφονήσια. Μπάνιο στις παραλίες στο Πάνω και κάτω Κουφωνήσι και το μεσημέρι έγινε η είσοδος των σκαφών στο λιμάνι με πρώτο το σκάφος του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Π. Καμμένου.

Το απόγευμα, τα σκάφη πήραν τον δρόμο της επιστροφής για την Νάξο και κατά τις 18:15 ξεκίνησε η είσοδος στο λιμάνι της Νάξου. Το λιμάνι γέμισε από φουσκωτά, ένα θέαμα καταπληκτικό που παρακολουθούσαν οι ντόπιοι και οι τουρίστες του νησιού από την παραλία τα μπαλκόνια των σπιτιών. Στο λιμάνι η υποδοχή ήταν άριστη!

Το βράδυ στην πλατεία οι Χανιώτες είχαν βάλει καζάνια και ετοίμαζαν το χαρακτηριστικό «Γαμοπίλαφο» ενώ οι Ηρακλειώτες είχαν τον δικό τους πάγκο με γραβιέρες και ρακή. Λίγο πιό πέρα ήταν οι Χιώτες με γλυκά, ούζο και μαστίχα. Ακολούθησαν ομιλίες του Υπουργού, του Δημάρχου αλλά και του Προέδρου της Λέσχης Χανίων και έγινε η καθιερωμένη απονομή αναμνηστικών πλακετών. Η συνέχεια είχε μουσική και χορό. Ο τοπικός σύλλογος εντυπωσίασε με τους νησιώτικους χορούς και τις όμορφες στολές.

Ακολούθησαν κρητικά τραγούδια από τον λυράρη που έφερε ο Παγκρήτιος και ο χορός πήγε μέχρι το πρωί…

Την Κυριακή είχε οργανωθεί μια εντυπωσιακή άσκηση με θέαμα την διάσωση ναυαγών με την συμμετοχή εθελοντών που είχε προγραμματίσει το ΥΕΝ.

Πολλοί έπρεπε να αναχωρήσουν, λόγω της απόστασης επιστροφής, αλλά αρκετοί ήταν τελικά αυτοί που ακολούθησαν το γλέντι στο beachparty, τέντες, ψησταριές, μουσική και ρακή στην παραλία του Αη Γιώργη… Το γλέντι δεν άργησε να ξεκινήσει…

Ο «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις μιάς ακόμη επιτυχημένης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών.

Κατά την συνάντηση των εκπροσώπων στην Ομοσπονδία ο «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του. Στην συνάντηση αυτή ο «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» έδωσε συγχαρητήρια στην Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων για την θαυμάσια διοργάνωση και στον Παγκρήτιο για την παρουσίαση της μαντινάδας από τα παιδιά.

Ο Ομιλος της Χίου κατέθεσε την πιό εμπεριστατωμένη πρόταση για την επόμενη Πανελλήνια και αποφασίστηκε ότι του χρόνου η Συνάντηση θα γίνεί στο νησί της Μαστίχας.