Εκδρομή στα Λουτρά 01η Μάρτη 2015

Παρά τις κακές προβλέψεις για τον καιρό της Κυριακής 1η Μαρτίου, όπου οι προγνώσεις έδιναν βροχές και τοπικές καταιγίδες κάποια από τα Μέλη του “ΝΑΥΤΊΛΟΥ” προετοίμασαν μια κοντινή εκδρομή εκτός προγράμματος. Αποφασίστηκε ο προορισμός μας να είναι τα Λουτρά της Κύθνου. Έτσι το πρωί της Κυριακής ξεκινήσαμε δύο σκάφη από τον Χάρακα.

Ο καιρός αυτήν την φορά μας έκανε τη χάρη και παρά τις δυσμενείς προβλέψεις ήταν εξαιρετικός για την εκδρομή. Οι καιρικές συνθήκες που βρήκαμε ήταν αραιά σύννεφα, πολύ ήλιο και δύο (2) μποφόρ!!! Μια θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι…

Τα δύο σκάφη του “ΝΑΥΤΊΛΟΥ” με συνολικά πέντε μέλη της Λέσχης και τρεις φίλους φτάσαμε στα ηλιόλουστα Λουτρά. Αφού δέσαμε αρχικά καθίσαμε για καφέ και αργότερα για ένα κρασάκι στην ακρογιαλιά.

Η κουβέντα αρχικά είχε να κάνει με τα πολιτικά θέματα που απασχολούν τον τόπο αυτό το διάστημα αλλά δεν άργησε να φτάσει για άλλη μια φορά στην δεύτερη Αποστολή “Σταγόνα Αγάπης”, που προγραμματίζει ο ‘Ομιλος για τα τέλη Μαρτίου. Τα διαδικαστικά ο προγραμματισμός και τα θέματα που αφορούν το ταξίδι και την Αποστολή, ήταν τα κύρια θέματα μας.

Η μέρα περνά πάντα γρήγορα όταν περνάς καλά, ο ήλιος ήταν εντυπωσιακός για την εποχή λόγοι που μας έκαναν να θέλουμε να καθίσουμε κι άλλο… Όμως γύρω στις 16:30 αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επιστροφή ώστε να είμαστε πίσω πριν βραδιάσει.

Έτσι γύρω στις 17:00 μπήκαμε στις βάρκες και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Ο καιρός εξακολουθούσε να είναι εξαιρετικός και η επιστροφή ήταν απολαυστική.

Γύρω στις 18:00 μπήκαμε στον κόλπο του Χάρακα, ανανεωμένοι για ακόμα μία φορά και ικανοποιημένοι από την γρήγορη εξόρμηση, με τις μπαταρίες γεμάτες και πάλι! Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι ενώ εμείς είχαμε μια μέρα καταπληκτική από πλευράς καιρού, στο βάθος του ορίζοντα, εκεί πάνω από τον Πόρο και την Ύδρα ο καιρός ήταν διαφορετικός… Φορτωμένος και οι κεραυνοί έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον…

Ήταν και αυτή μια ακόμα όμορφη εκδρομή με καλή παρέα του Ομίλου και αναμένουμε σύντομα την οργάνωση της επόμενης έστω και έκτακτης…
Εν αναμονή λοιπόν…