Ετήσιος χορός της Φ.Λ.Φ.Φ.Σ. «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», 15 Μαρτίου 2015

Όταν κάτι γίνεται με αγάπη και μεράκι, με σκληρή και μέσα σε λίγο χρόνο, ομαδική δουλειά, αλλά και με ιδιαίτερη προσήλωση στην οργάνωση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τότε αυτό δεν μπορεί παρά να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Αυτό δεν είναι άλλο από τον ετήσιο χορό της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», που φέτος έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου 2015, στο «Σφίγγα» MusicTheater, το νέο μουσικό στέκι της Αθήνας, που βρίσκεται επί της οδού Κιάφα 13 & Ζωοδόχου Πηγής. Ένα ξεχωριστό μουσικό στέκι, με απίστευτα μοναδική ατμόσφαιρα κι εκπληκτικό ήχο, με ιδιαίτερα ευγενικό προσωπικό και με έξοχη ποιότητα φαγητού, το οποίο και «μεταμορφώθηκε» για μια μέρα σε μουσικό στέκι του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ».

Και όταν λοιπόν κάτι γίνεται με αγάπη και μεράκι, τότε η επιτυχία του είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα, όπως και στη μουσική σκηνή, όπου ο συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής, μαέστρος και πάνω απ’ όλα, σπουδαίος καλλιτέχνης, Στέφανος Κόκκαλης, με το μοναδικό του «onemanshow» και τους μουσικούς, Βασίλη Χατζηλούκα και Σπύρο Μελλά, μάγεψαν όλους τους καλεσμένους. Το μελωδικό ταξίδι στα καλύτερα «μονοπάτια» του ελληνικού τραγουδιού, από την κλασική περίοδο του λαϊκού, του ελαφρολαϊκού, τις μπαλάντες και τις μελωδίες από τον ελληνικό κινηματογράφο, μέχρι και τα τραγούδια της νεότερης εποχής που όλοι έχουμε αγαπήσει, παρέσυρε τους καλεσμένους στο τραγούδι και στον χορό!

Το ρεπερτόριο του Στέφανου ακολούθησε μία σειρά καλλιτεχνικών εκπλήξεων.

Ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου εξέπληξε τους πάντες με τις καλλιτεχνικές του δυνατότητες, που εκτός από ηθοποιός, είναι κι εξαίρετος τραγουδιστής. Στη συνέχεια η Κατερίνα Τσάβαλου, που επίσης εκτός από ηθοποιός και παρουσιάστρια εκπομπής στο MTV, τραγούδησε στον Σταυρό του Νότου με τους KollektivA, ήταν η επόμενη έκπληξη που ανέβασε τον πήχη για τους καλεσμένους ακόμα πιο ψηλά. Για την Ζωή Παπαδοπούλου τι να πει κανείς, η Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια που τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιάννης Κότσιρας, η Χαρούλα Αλεξίου και πολλοί άλλοι, πήρε «τη σκυτάλη» στο μικρόφωνο και μας «άγγιξε» με τη βελούδινη φωνή της, «ταξιδεύοντας» μας με τον μοναδικό της τρόπο.

Η βραδιά έκπληξη όμως συνεχίστηκε, με ένα όνομα που τελευταία ψιθυρίζεται πολύ στα βόρεια προάστια, τον Λευτέρη Κιντάτο, ο οποίος με την εξαίρετη λαϊκή φωνή του μας ξεσήκωσε για τα καλά, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές, γεμάτες κέφι και χορό! Κι εκεί που πιστεύαμε ότι είδαμε πλέον όλους τους καλλιτέχνες, μια αντρική φωνή ακούστηκε στο μικρόφωνο να λέει «δεν άκουσα, πως είπατε, ορίστε?» κι αμέσως μετά η απάντηση «συγνώμη κύριε, ποιος είστε?», της μίας και μοναδικής, Κατερίνας Στανίση, για την οποία κάποτε ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε δηλώσει ότι αποτελεί μια από τις αυθεντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας.

Μια καθαρά λαϊκή τραγουδίστρια, από τις ελάχιστες «Κυρίες» του χώρου, η Κατερίνα Στανίση.

Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να τραγουδά για εμάς, παλιές και νέες μεγάλες επιτυχίες της. Η χαρά των καλεσμένων δεν μπορεί να περιγραφεί, αφού όλοι τραγουδούσαν μαζί της, «συνοδεύοντάς» τη από το ένα τραγούδι στο άλλο. Το κέφι κορυφώθηκε, με όλους τους καλεσμένους να είναι όρθιοι, ακολουθώντας τους ρυθμούς της μεγάλης κυρίας. Το ταξίδι στο χρόνο μόλις είχε ξεκινήσει και η επιτυχία του ήταν απλά δεδομένη!

Συνολικά 95 άτομα έλαβαν μέρος στον ετήσιο χορό του ΝΑΥΤΊΛΟΥ, από τα οποία τα 16 ήταν από τους άλλους ομίλους της Αθήνας. Η βραδιά είχε και κλήρωση δώρων, πολλά από τα οποία δόθηκαν από χορηγούς, αλλά και από μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ». Ήταν μια ξεχωριστή και όμορφη εκδήλωση, ένας χορός που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και που για τον «ΝΑΥΤΙΛΟ» θεωρείται ο καλύτερος ετήσιος χορός όλων των εποχών.

Ήταν μεγάλη τιμή για τα μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», τόσο η παρουσία της Κατερίνας Στανίση όσο και των υπολοίπων τραγουδιστών, Λευτέρη Ελευθερίου, Κατερίνας Τσάβαλου, Ζωής Παπαδοπούλου και Λευτέρη Κιντάτου, οι οποίοι μας τίμησαν με την έκτακτη παρουσία τους στο «Σφίγγα» MusicTheater, μόνο για τον χορό της Λέσχης μας, τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά! Εξίσου θερμά ευχαριστούμε τον Στέφανο Κόκκαλη και τους μουσικούς του Βασίλη Χατζηλούκα και Σπύρο Μελλά, για το εξαιρετικό τους πρόγραμμα και την εκπληκτική καλλιτεχνική τους παρουσία, που μας κράτησαν συντροφιά μέχρι αργά.

Τέλος, το ίδιο θερμά ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους, τα μέλη των άλλων Ομίλων, αλλά και του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ».

Ένα είναι μόνο σίγουρο, ο πήχης για τον ετήσιο χορό ανέβηκε πολύ ψηλά και η οργάνωση του επόμενου αποτελεί πλέον μεγάλη πρόκληση!