Δελτίο Τύπου Αρ. 4/2015 – Επίσκεψη της Φ.Λ.Φ.Φ.Σ. «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» στο Μουσείο της Ακρόπολης

       Δελτίο Τύπου Αρ.4 / 2015

Μόσχατο, 13/3/2015

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη της Φ.Λ.Φ.Φ.Σ. «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε για την Κυριακή 08 Μαρτίου 2015, επίσκεψη των Μελών στο Μουσείο της Ακρόπολης. Συνολικά 26 άτομα, 20 ενήλικες και 6 παιδιά, συναντηθήκαμε έξω από το μουσείο λίγο πριν αρχίσει η ξενάγηση, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει το μεσημέρι και για περίπου 2 ώρες. Το γεγονός ότι στεκόμασταν δίπλα στους πρόποδες της Ακρόπολης και την αντικρύζαμε, σε συνδυασμό με την εκπληκτική και απρόσμενη ηλιόλουστη μέρα, η διάθεση μας για τα εκθέματα του μουσείου μεταβαλλόταν ολοένα και περισσότερο σε ανάγκη, χαρά κι ανυπομονησία για την έναρξη της ξενάγησης!

Όλες αυτές οι εκπληκτικές πληροφορίες αλλά και οι λεπτομέρειες, που μάθαμε με τη βοήθεια της εξαιρετικής ξεναγού μας, επιβεβαίωσαν, με απόλυτη ικανοποίηση, την απόφαση της Λέσχης να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να δούμε από κοντά και να θαυμάσουμε τα εκθέματα.

Η ξενάγηση άρχισε από τον ισόγειο χώρο του μουσείου μπροστά σε μια μακέτα της Ακρόπολης, με την ξεναγό να προσεγγίζει την ιστορία και τη μυθολογία με τρόπο τέτοιο, που «ταξιδέψαμε» μέσα στο χρόνο, δημιουργώντας στο μυαλό μας εικόνες από την εποχή εκείνη και τη ζωή των ανθρώπων αυτών πάνω στην Ακρόπολη αλλά και τις καταστροφές που υπέστει στους αιώνες από τους επιδρομείς.

Υπήρξαν στιγμές, ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένες, όπως το σημείο που βρίσκονται οι Καρυάτιδες, με τη θέση της μιας από τις 6 να παραμένει κενή, προσδοκώντας την επιστροφή της από το Βρετανικό μουσείο.

Μια μακέτα του Ερεχθείου, με τις Καρυάτιδες να στηρίζουν τη σκεπή του, στον τρίτο όροφο μας έκανε όλους μας να πλημυρίσουμε από συγκίνηση, ακούγοντας την ξεναγό να αναφέρει την παραπάνω ιστορία, με τον Ποσειδώνα και την Αθηνά. Εκεί στον τελευταίο όροφο του μουσείου, η θέα του βράχου της Ακρόπολης «δένει» με τα εκθέματα τόσο, λες και σε «μεταφέρει» απευθείας μπροστά στον Παρθενώνα. Έτσι ολοκληρώθηκε και η ξενάγηση, με τα μέλη του ΝΑΥΤΙΛΟΥ να συζητούν ασταμάτητα για τα εκθέματα, αλλά και για την σημαντική κι αποτελεσματική επίσκεψη στο μουσείο.

«Γεμάτοι» πλέον από τις εικόνες και τα συναισθήματα από την ξενάγηση, κατευθυνθήκαμε όλοι προς το Μοναστηράκι, κάποιοι μάλιστα με το τρενάκι. Εκεί είχαμε ήδη κλείσει τραπέζι για φαγητό, σε ένα εστιατόριο επί της Αδριανού, με ιδιαίτερες και μοναδικές γεύσεις. Τα παιδιά εκεί έφτιαξαν ένα μικρό παρεάκι κι άρχισαν τα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ οι μεγάλοι βρήκαμε την ευκαιρία με τους μεζέδες και το κρασί να ανεβάζουν το αστείρευτο χιούμορ και τη θετική μας διάθεση. Πριν αποχωρήσουμε από το εστιατόριο, συμφωνήσαμε όλοι μαζί για την επόμενη μας επίσκεψη, αυτή τη φορά στην Ακρόπολη.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Νικολόπουλος                                                         Νεκτάριος Σταυράκης