Δελτίο Τύπου Αρ. 7/2015 – Δεύτερη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015, ΨΑΡΡΑ

     Δελτίο Τύπου Αρ.7 / 2015

Μόσχατο, Πέμπτη 9/4/2015

ΘΕΜΑ: Δεύτερη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015, ΨΑΡΡΑ

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε την δεύτερη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015 σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», ο προορισμός ήταν τα Ψαρρά.

Την 25η Μαρτίου τα έξι σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» φορτωμένα με υλικά και τον εξοπλισμό για τα Ιατρεία, με τα εφόδια και τον εξοπλισμό που είχαμε συγκεντρώσει για το Γυμνάσιο, το Δημαρχείο, το Λιμεναρχείο καθώς και τα φάρμακα και τα αναλώσιμα για το τοπικό Ιατρείο, αλλά και με δεκαεπτά Μέλη της Λέσχης και τέσσερα άτομα από τις οικογένειες Μελών, τρεις Γιατροί από τους Γιατρούς του Κόσμου (Νικήτα Κανάκη, οδοντίατρο και πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, τον ορθοπεδικό Αλέξανδρο Σουβαντζή και τον παιδίατρο Γιώργο Τομαρά), ένας δημοσιογράφος με έναν εικονολήπτη του ALPHA TV και δύο ακόμα φίλοι του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», ξεκινήσαμε το πρωί στις 07:30 από την Ανάβυσσο, τον Χάρακα και το Λαύριο. Σημείο συνάντησης ήταν ο Βόρειος κάβος της Μακρονήσου στις 08:00 από όπου τα έξι σκάφη συναντήθηκαν και ταξίδεψαν μαζί για το ταξίδι των 115 περίπου μιλίων.

Την Πέμπτη νωρίς το πρωί, ένα σκάφος του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αναχώρησε για την Βολισσό, στην Χίο, από όπου θα παρελάμβανε και θα μετέφερε στα Ψαρρά δύο ακόμα Γιατρούς και μία νοσηλεύτρια (ο γαστρεντερολόγος Νίκος Παντελάρος, η παθολόγος – δερματολόγος Ελένη Δουμάκη και η νοσηλεύτρια Ευγενία Σπύρου) από τους Γιατρούς του Κόσμου. Έτσι λοιπόν πριν τις 10:30, όλοι οι Γιατροί ήταν στα Ιατρεία τους και είχαν ξεκινήσει να εξετάζουν τους πρώτους. Την γραμματειακή υποστήριξη των ιατρείων την είχαν αναλάβει δύο Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ανά Γιατρό και Ιατρείο. Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, εξετάστηκαν περισσότερο από 69% των κατοίκων του νησιού. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που η προσέλευση στα Ιατρεία δεν ήταν δυνατή λόγω της κατάστασης των ασθενών, στις περιπτώσεις αυτές, οι γιατροί έκαναν επισκέψεις στο σπίτι.

Τα Ιατρεία, Ορθοπεδικό, Παιδιατρικό, Παθολογικό – Δερματολογικό, Γαστρεντερολογικό των Γιατρών του Κόσμου και το Οδοντιατρικό με δύο Οδοντιάτρους Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ο Παναγιώτης και η Άννυ Καραμεσίνη λειτούργησαν δωρεάν για ένα τριήμερο από τις 26 έως και τις 28 Μαρτίου. Οι εξετάσεις ξεκινούσαν το πρωί στις 09:00 και το ωράριο διαρκούσε όσο υπήρχε προσέλευση κόσμου. Συνολικά οι γιατροί εξυπηρέτησαν περισσότερους από 243 ενήλικες και παιδιά του νησιού.

Συνοπτικά η προσέλευση των κατοίκων στα Ιατρεία ήταν ως ακολούθως:

· Ορθοπεδικό – 60

· Παιδιατρικό – 48

· Παθολογικό – Δερματολογικό – Γαστρενερολογικό 52

· Οδοντιατρικό – 83

Την Παρασκευή, έγινε η τελετή παράδοσης των εφοδίων και του εξοπλισμού στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο του νησιού. Τα πράγματα παραδόθηκαν στον Δήμαρχο για να κάνει την διανομή στο Γυμνάσιο, το Δημαρχείο, το Λιμεναρχείο και το τοπικό Ιατρείο. Ακολούθησε μία ιστορική αναδρομή για το νησί, με παρουσίαση από την υπεύθυνη του Πολιτιστικού Συλόγου Ψαρρών. Οι μοναδικές αφηγήσεις και διηγήσεις της εκφωνήτριας, μας ταξίδεψαν στα δύσκολα και συνάμα θαρραλέα αλλά και ηρωικά χρόνια της Επανάστασης αφήνοντας αισθήματα σεβασμού, συγκίνησης, εκτίμησης αλλά και υπερηφάνειας.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου περίπου στις 11:00 ένα σκάφος αναχώρησε για την Βολισσό ώστε να επιστρέψουν οι Γιατροί και συναντήθηκε εν πλώ με τα υπόλοιπα που ξεκίνησαν από τα Ψαρρά στις 12:00. Αναχωρήσαμε λοιπόν για το ταξίδι της επιστροφής με βροχή αρχικά και αργότερα έχοντας να αντιμετωπίσουμε το αγριεμένο Αιγαίο. Η επιστροφή, με μία μικρή στάση στην Κάρυστο για μερικό ανεφοδιασμό ολοκληρώθηκε στις 19:00.

Το Δ.Σ. και τα Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους «Γιατρούς του Κόσμου» για την συμμετοχή τους και την δράση τους στην αποστολή αλλά και τους σημαντικούς Χορηγούς μας που μας έδωσαν το δυνατότητα να υλοποιήσουμε και αυτήν την αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο.

Οι Χορηγοί της αποστολής «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο, Ψαρρά 2015 ήταν:

 • JOTUN Hellas: Χορηγός καυσίμων, κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών
 • Πλαίσιο: Προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αναλώσιμα και χαρτικά είδη
 • Κωτσόβολος: Προσφορά εξοπλισμού γραφείου
 • Λέντζος Λάμπες: Είδη φωτισμού (150 φακούς, φαναράκια)
 • SADENT SA: Οδοντιατρικό υλικό για τα Δωρεάν Ιατρεία
 • Ελιν: Έκπτωση στην τιμή των καυσίμων σε πρατήρια της εταιρείας
 • Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε.: Οδοντιατρικό υλικό για τα Δωρεάν Ιατρεία
 • Ιωάννης Τσαπράζης Α.Ε.: Οδοντιατρικό υλικό για τα Δωρεάν Ιατρεία
 • Σύγχρονος Ασκληπιός: Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά για το τοπικό Ιατρείο
 • Panasonic: Προσφορά εξοπλισμού γραφείου
 • Γιατροί του κόσμου: Έκπτωση στην αρχική τιμή του Ηλεκτρονικού Καρδιογράφου, τα εργαλεία για το Οδοντιατρείο, φάρμακα
 • Φ.Λ.Φ.Φ.Σ. «ΝΑΥΤΙΛΟΣ»: Ένας Ηλεκτρονικός Καρδιογράφος για το τοπικό Ιατρείο

Tο βίντεο με το οδοιπορικό εδώ. (ribandsea.com)

Το βίντεο απο την Πρωινή Ενημέρωση Alpha TV στις 18-4-2015 στο Facebook εδώ ή στο Youtube εδώ.

Το βίντεο από τον Alpha News στις 18-4-2015 εδώ.

Το βίντεο απο το Αλ Τσαντίρι Νιούς στις 7-4-2015 εδώ.

Πλάνα στην Θάλασσα απο την Αποστολή στα Ψαρρά εδώ.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γιώργος Νικολόπουλος                                                         Νεκτάριος Σταυράκης