6η Πανελλήνια Συνάντηση Κως Δευτέρα, 24 – 26 Ιουνίου 2011

Το τριήμερο 24 – 26 Ιουνίου 2011, από όλη την Ελλάδα, έφτασαν στην Κω Μέλη των Ομίλων με τα σκάφη τους ή και χωρίς αυτά, για την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών αλλά και να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού. Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού σκάφους έδωσε το παρόν με δύο σκάφη και οκτώ μέλη αλλά και τέσσερεις φίλους του Ομίλου και σε αυτήν την Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών.

Τα δύο σκάφη ξεκίνησαν για την Κώ την Παρασκευή το πρωί ενώ οι καιρικές συνθήκες μέχρι και το Σλάββατο το βράδυ ήταν 6 – 8 μποφώρ, κάνοντας το Ικάριο μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Φύσαγε ακατάπαυστα με 7 – 8 δύναμη αλλά εμείς το είχαμε αποφασίσει… Η Κως ήταν 180 δύσκολα μίλια μακριά μας, εμείς όμως έπερεπε και φέτος να είμαστε εκεί και να έχουμε σκάφη στην Πανελλήνια. Ήταν Ιερή υποχρέωση.

Φτάσαμε λοιπόν ευχαριστημένοι αλλά και κατάκοποι λόγω των καιρικών συνθηκών το απόγευμα της Παρασκευής.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου το πρωί, ξεκινήσαμε όλα τα σκάφη για να επισκεφτούμε την Ψέριμο. Αρχικά σταματήσαμε για επίσκεψη στο φυλάκιο, ενώ αργότερα τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν στον μεγάλο λιμάνι της Ψερίμου για να απολαύσυυν τη θάλασσα.

Αργότερα πήγαμε σε μία από τις ταβέρνες όπου η παρέα δοκίμασε τα νόστιμα τοπικά εδέσματα μέχρι που άρχισε να ακούγεται η κιθάρα του Αντώνη (Παγώνης). Τότε ξεκίνησε το γλέντι!!! Χορός, τραγούδια, χαρούμενα πρόσωπα φίλων από όλη την Ελλάδα. Η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα οπότε ξεκινήσαμε για την Κω.

Έξω από το λιμάνι του νησιού συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Στις 18:00 ακολούθησε η πανηγυρική είσοδος κατά Όμιλο με κόρνες και βεγγαλικά.

Η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή!!! Πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Κώστας Καϊσαρλής, παράγοντες του νησιού, ενώ μας τίμησε με την παρουσία του και ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος, οι όμιλοι: Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Κύπρου, Χανίων, Ηρακλείου, Λέρου, Ναυτίλου, Ρόδου, Σύρου, Χίου, Σάμου, Ιάσωνας, Ναυτίλος, ΟΦΣΕ και ο τοπικός Όμιλος Τρίτωνες.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κω η μεγάλη εκδήλωση. Ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των Ομίλων και την απονομή πλακετών, ενώ ακολούθησε ένα εντυπωσιακό γλέντι με ένα παραδοσιακό συγκρότημα από την Ψέριμο. Το γλέντι έγινε στον ντόκο, οι ψησταριές έψηναν ασταμάτητα, ενώ το κρασί και οι μπύρες ήταν σε αφθονία.

Την Κυριακής ο αέρας ξεπερνούσε σε ένταση τα 7 μποφόρ…

Το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί Beachparty στο Μύλο, που τελικά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, όπως επίσης και η εκδρομή της Δευτέρας 26 Ιουνίου στην Πάτμο, στο βραβευμένο κόλπο του Γροίκου, εφόσον και εκεί τοπικά υπήρχαν εντάσεις ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ. Η οργάνωση ήταν παραδειγματική τα σκάφη άρχισαν να φεύγουν μετά το μεσημέρι με τις καλύτερες εντυπώσεις για την φιλοξενία και το νησί, αφήνοντας την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν.