7η Πανελλήνια Συνάντηση Σάμος Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Διοργανωτής ήταν ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου.

Το τριήμερο 29-30/06 και 01/07, από όλη την Ελλάδα, έφτασαν στην Σάμο με τα σκάφη τους ή χωρίς, για την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών αλλά και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Σάμου. Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού σκάφους έδωσε το παρόν και σε αυτήν την Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στον όρμο του Μαραθοκάμπου, την Παρασκευή το βράδυ 29 Ιουνίου και στην συνέχεια ην σκυτάλη πήρε το Καρλόβασι, διοργανώνοντας το βασική εκδήλωση του Σαββάτου, τα δρόμενα και τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Έτσι λοιοπόν την Παρασκευή 29/06, παρόλο τον ιδιαίτερα άσχημο καιρό που επικρατούσε, το Ικάριο έβραζε με ισχυρούς βοριάδες από 6 – 8 μποφώρ, έφθασαν στο Καρλόβασι και στον Όρμο Μαραθοκάμπου εν πλω πολλά σκάφη από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε στον Όρμο Μαραθοκάμπου. με νησιωτική βραδιά που διοργάνωσε Ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος με τον Δήμο Μαραθοκάμπου, οργάνωσαν μία βραδιά με νησιώτικα τραγούδια παραδοσιακούς χορούς, με καλό φαγητό, αλλά και φυσικά με πολύ καλή ζωντανή μουσική.

Το Σάββατο 30/06, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Καρλόβασι. Το μεσημέρι διοργανώθηκε το beach party και παράλληλα δρόμενα από τον Ιππικό Σύλλογο, το Vespa Club με πολύ κέφι και χορό!

Ακολούθησε η πανηγυρική είσοδος των φουσκωτών σκαφών στο λιμάνι Καρλοβάσου. Περίπου 70 σκάφη από όλη την Ελλάδα την Κύπρο αλλά και την Σάμο έκαναν μια θεαματική είσοδο στο λιμάνι.

Το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η κύρια εκδήλωση της Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών, στο λιμάνι Καρλοβάσου. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι τοπικοί φορείς του νησιού. Μετά τις καθιερωμένες απονομές τιμητικών πλακετών ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον σύλλογο Α.Π.Σ. «Ιωνικός», ενώ στην συνέχεια ακολούθησε νησιώτικο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την Κυριακή 01/07, το πρωί πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη δεξιοτεχνίας από αγωνιστικά φουσκωτά σκάφη και jet ski, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση διάσωσης από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Το μεσημέρι της Κυριακής περιλάμβανε αποχαιρετιστήριο beach party με Latin χορούς από την χορευτική ομάδα του γυμναστηρίου Action και της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι περισσότεροι επισκέπτες παρέμειναν στον νησί αρκετές ημέρες πριν και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις για την φιλοξενία και το νησί, αφήνοντας την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν.