Σεμινάριο – Αγκυροβολία με Φουσκωτό 25-2-2015

Την Τεταρτη 25 Φεβρουαρίου στο εντευκτηριο του ομιλου μας, Χρυσοστομου Σμυρνης 67 – Μοσχατο, πραγματοποιηθηκε Σεμιναριο με θεμα «Αγκυροβολία με το Φουσκωτό» με εισηγητη τον κ. Βαγγέλη Τρίκα.

Το σεμιναριο ξεκινησε κατά τις 9.00 μμ με καθολικη συμμετοχη των μελων και με τον Βαγγέλη να επεξηγει με αριστο τροπο αλλα και να διανθιζει με παραδειγματα απο τις εμπειριες που εχει βιωσει στη θαλασσα ολα τα θεματα που ανεπτυσσε, στην ενοτητα δε που αφορουσε τον τρόπο χειρισμού και σωστή τακτική μανούρβας με την αλυσίδα και την άγκυρα, ολα τα μελη και ανεξαρτητα γνωστικου επιπεδου και εμπειριων, τηρωντας ευλαβικα αυτο που χαρακτηριστικα τονισε και ο εισηγητης μας, οτι η επαναληψη ειναι μητερα της γνωσης.

Η εισηγηση κρατησε αμειωτο το ενδιαφερον μας για 2 ωρες και πραγματικα ολοι μας εμπλουτισαμε τις γνωσεις μας σε αυτους τους τοσο σημαντικους τομεις.

Μετα την ληξη του σεμιναριου ακολουθησε το παραδοσιακο φαγητο σε παρακειμενη ταβερνα που κρατησε εως τις 01.30 πμ με κυριαρχα θεματα την επόμενη αποστολή του Ναυτιλου στις 25 Μαρτίου στο νησί Ψαρά, κοντά στην Χίο.