Πρωτομαγιά στον Πόρο 01 έως 03 Μαΐου 2015

Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015, τρία (3) σκάφη από τον Χάρακα, δύο (2) σκάφη από το Σούνιο και τρία (3) ακόμα από την Ανάβυσσο με συνολικά 34 μέλη και φίλους του “Ναυτίλου” ξεκινήσαμε την προγραμματισμένη εκδρομή μας για τον Πόρο, το τριήμερο της πρωτομαγιάς, με πολύ κέφι και διάθεση το πρώτο ανοιξιάτικο ταξίδι του Ναυτίλου για την χρονιά.

Ο προορισμός μας είχε οριστεί από νωρίς και οι απαραίτητες ενέργειες για τα δωμάτια και την διαμονή μας είχε προγραμματιστεί και τακτοποιηθεί πριν την άφιξη μας. Ο καιρός ήταν καλός με πολύ ηλιοφάνεια και με την κατάσταση της θάλασσας σχεδόν αρυτίδιαστη, σε τέτοιο βαθμό που έκανε εντύπωση σε όλους ότι ο Σαρωνικός μπορεί να είναι τόσο πολύ στις… καλές του.

Στον Πόρο δέσαμε στην πλωτή και στον ξύλινο ντόκο. Η εικόνα του νησιού ήταν για ακόμα μια φορά… απλά μαγευτική!!! Τελικά όσες φορές και να επισκεφτεί κανείς αυτό το νησί, κάθε φορά εντυπωσιάζεται… Ο λαμπερός ήλιος, τα όμορφα κρεμαστά σπίτια περιφερειακά στο νησί, η καθαρή θάλασσα και το ωραίο τοπίο μένουν χαραγμένα στην εικόνα που μένει στον επισκέπτη. Ο κόσμος που επισκέφθηκε το νησί αυτό το τριήμερο ήταν πάρα πολύς, αρκετοί και οι τουρίστες αλλά και οι επισκέπτες για την έκθεση πολυτελών σκαφών που διοργανωνόταν στο νησί το Σαββατοκύριακο.

Οι επόμενες μέρες περάσανε γρήγορα αλλά και ανέμελα. Εξερευνήσαμε το πανέμορφο νησί, περιπλανηθήκαμε στα στενά σοκάκια και τα πιτσιρίκια του “Ναυτίλου” έκαναν το πρώτο μπάνιο και προσπάθησαν να γίνουν οι μικροί ψαράδες του Ομίλου… χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, όλοι μαζί πήγαμε σε μια από τις ταβέρνες για φαγητό. Εκεί ήρθε ένα ακόμα μέλος της Λέσχης με την οικογένεια και μας βρήκε, ταξίδεψε με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Αφού πέρασε η ώρα άρχισαν τα πειράγματα και οι ιστορίες από παλαιότερα ταξίδια και ασφαλώς κάνοντας σχέδια για τις επόμενες εξορμήσεις της παρέας.

Το πρωί της Κυριακής μετά τον πρωινό καφέ, ξεκινήσαμε την προετοιμασία της επιστροφής. Όπως είχαμε κανονίσει τις προηγούμενες ημέρες θα κάναμε μια στάση για ένα μπάνιο πριν την επιστροφή στην μεγαλούπολη. Η Θάλασσα στην επιστροφή έμοιαζε με καθρέπτη αντανακλώντας τα λιγοστά σύννεφα. Είχαμε χρόνια να δούμε και να ταξιδέψουμε τόσο ήρεμο Σαρωνικό τόσο στο πήγαινε όσο και στην επιστροφή…

Γυρίσαμε μετά από ένα ακόμα όμορφο τριήμερο γεμάτοι εικόνες, θάλασσα και αναμνήσεις υποσχόμενοι να το επαναλάβουμε σε πρώτη ευκαιρία.