Οδοιπορικό της 18ή Αποστολής «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» – Άη Στράτης 2016

Ήταν τέλος Μαρτίου όταν ξεκινήσαμε τις πρώτες επαφές με την Δήμαρχο στο Αη Στράτη για τις ανάγκες των Σχολείων, του Πολυδύναμου Ιατρείου και του τοπικού Λιμενικού Σταθμού. Τα μέλη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», με ιδιαίτερο ζήλο ξεκίνησαν τις επαφές για την συλλογή των αναγκαίων εφοδίων που μας είχαν σταλεί από την Δήμαρχο του νησιού. Οι επαφές με τους χορηγούς μας για ακόμα μια φορά απέδωσαν αποδεικνύοντας και πάλι το κοινωνικό τους πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει αναφορά στο γεγονός ότι κάποια από τα φάρμακα που δεν μπορέσαμε να βρούμε αγοράστηκαν από την συμμετοχή των μελών της Λέσχης.

Έτσι λοιπόν είχαν μπει τα θεμέλια για την 1η Αποστολή του 2016 και συνολικά την 18η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο με προορισμό μας αυτή τη φορά τον ‘Αη Στράτη. Η αποστολή ξεκίνησε την 18η Μαΐου, όπως είχε προγραμματιστεί, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Πέντε σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν από το Λαύριο με 25 επιβαίνοντες, μέλη της Λέσχης, τους Γιατρούς, τον εικονολήπτη και τον Δημοσιογράφο του ALPHA TV. Μαζί μας λοιπόν μεταφέραμε τα υλικά και τον εξοπλισμό για τα Ιατρεία. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι των 145 περίπου ναυτικών μιλίων με προγραμματισμένο σταθμό την Σκύρο.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ένα φορτηγό με τα υπόλοιπα εφόδια και τον εξοπλισμό που είχαμε συγκεντρώσει από τους εξαιρετικά σημαντικούς Χορηγούς μας, για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λιμενικό Σταθμό, καθώς και τα φάρμακα, αλλά και τα αναλώσιμα υλικά, για το τοπικό Ιατρείο, έφυγε με το πλοίο της γραμμής από το Λαύριο. Τα έξοδα μετάβασης του φορτηγού με το πλοίο ήταν χορηγία της HELLENIC SEAWAYS. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι, η προσφορά των Χορηγών ήταν και πάλι άμεση και πολύ σημαντική καλύπτοντας σχεδόν όλες τις ανάγκες του ακριτικού νησιού μας σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το “Πλαίσιο” και την Panasonic, εξοπλισμό για τα σχολεία (θρανία – καρέκλες) από την ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ, παιδαγωγικά παιχνίδια από τη ν εταιρεία ΚΛΕΙΔΑΣ, μεταλλικές κουκέτες για τον Λιμενικό Σταθμό, κρεβάτια και στρώματα για το νηπιαγωγείο από την ΚΟΥΠΠΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ & ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ), παιχνιδόσπιτο για το νηπιαγωγείο από την ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά Ιατρείου από την Σύγχρονος Ασκληπιός, Μεταφορά του εξοπλισμού με Φορτηγό από την μεταφορική Βαγγέλης Μάζης, έκπτωση στην τιμή των καυσίμων σε πρατήρια της εταιρείας από την Ελίν. Εδώ πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον χορηγό μας JOTUN HELLAS η οποία κάλυψε τις ανάγκες σε καύσιμα των φουσκωτών της Αποστολής.

Τα Ιατρεία, Ορθοπεδικό, Παιδιατρικό – ΩΡΛ, Καρδιολογικό, Παθολογικό και Ουρολογικό, λειτούργησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή , όπου οι Γιατροί ήταν στα Ιατρεία τους από το πρωί στις 09:00 μέχρι το απόγευμα. Την γραμματειακή υποστήριξη των ιατρείων την είχαν αναλάβει δύο Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», ανά Γιατρό και Ιατρείο. Ένας πολύ σημαντικός αριθμός κατοίκων εξετάστηκαν του νησιού εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μας. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου η προσέλευση στα Ιατρεία δεν ήτα ν δυνατή λόγω της κατάστασης των ασθενών, οι γιατροί έκαναν επίσκεψη στο σπίτι.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου, έγινε η τελετή παράδοσης των εφοδίων και του εξοπλισμού, δωρεά των σημαντικών χορηγών μας, στο χώρο συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η παράδοση έγινε στην Δήμαρχο, τους υπευθύνους των σχολείων, του Λιμενικού Σταθμού καθώς και στον Γιατρό του τοπικού Ιατρείου. Ακολούθησε δείπνο από τη Δήμαρχο στα Μέλη της αποστολής, σε μία από τις ταβέρνες που βρίσκονται στο λιμάνι του Άη Στράτη.
Το Σάββατο 21 Μαΐου μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, η αποστολή πήρε τον δρόμο της επιστροφής, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Αιγαίο, με μία στάση στη Σκύρο για ανεφοδιασμό και διανυκτέρευση.

Το Δ.Σ. και τα Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αισθάνονται την υποχρέωση και την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τους εθελοντές Γιατρούς και τους SOS Γιατρούς για την συμμετοχή τους και τη δράση τους στην 18η Αποστολή “Σταγόνα Αγάπης” στο Αιγαίο, αλλά και τους σημαντικούς Χορηγούς μας, που για ακόμα μια φορά έδειξαν άμεσα και με ευχαρίστηση στο κάλεσμα μας, την κοινωνική τους ευαισθησία και μας έδωσαν την δυνατότητα να υλοποιήσουμε μια ακόμα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο.

Ήρεμοι πλέον κάνουμε τον απολογισμό μας, με τις σκέψεις μας να πλημμυρίζουν για μία ακόμα φορά τα συναισθήματα μας, περήφανοι και γεμάτοι γι αυτά που επιτύχαμε με την συμπαράσταση και την γενναιοδωρία των χορηγών μας σε τόσο περιορισμένο χρόνο, για αυτά που ζήσαμε στο Ακριτικό νησί μας με χαραγμένα στην μνήμη μας τις στιγμές αλλά και τους Φίλους που κερδίσαμε όπως και για το ότι καταφέραμε να γίνουμε μέρ ος σε μια δραστηριότητα που κάθε φορά είναι σαν να είναι η πρώτη φορά…

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ της Αποστολής:

 • JOTUN Hellas: Χορηγός καυσίμων, κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών
 • SOS Γιατροί: Δωρεάν Ιατρεία (www.sosiatroi.gr)
 • Πλαίσιο: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού και γραφική ύλη
 • Panasonic-intertech: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού
 • ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ: Καρέκλες για το σχολείο
 • ΚΛΕΙΔΑΣ: Παιδαγωγικά παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό
 • ΚΟΥΠΠΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ & ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ): Mεταλλικές κουκέτες / κρεβάτια και στρώματα για το νηπιαγωγείο
 • ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ:Παιχνιδόσπιτο για το νηπιαγωγείο
 • Σύγχρονος Ασκληπιός: Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά Ιατρείου (www.sychronosasklipios.gr)
 • Βαγγέλης Μάζης: Μεταφορά του εξοπλισμού με Φορτηγό στον Αή Στράτη
 • Hellenic Seaways: Μεταφορά του Φορτηγού στον Αή Στράτη
 • Ελίν: Έκπτωση στην τιμή των καυσίμων σε πρατήρια της εταιρείας
 • Alpha TV: Χορηγός Επικοινωνίας
 • Rib and Sea: Χορηγός Επικοινωνίας

Για το βίντεο από το “Happy Day” στον AlphaTV εδώ.
Η αποδοχή της δωρεάς στο λιμεναρχείο του Άη Στράτη απο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εδώ.