Ιατρική Εκστρατεία Αγάπης στην Κάσο: 14-18 Απριλίου 2004

Ολοκληρώθηκε η «Ιατρική Εκστρατεία Αγάπης» που διοργάνωσε και πραγματοποίησε η “ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ – ΝΑΥΤΙΛΟΣ” στην Κάσο, το τριήμερο από 15 μέχρι 18 Απριλίου 2004, με την υποστήριξη του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-«ΙΑΣΙΣ» ΠΕΙΡΑΙΑ.

Πέντε ιατροί του ως άνω Ιατρικού Κέντρου, οι χειρουργοί κ.κ. Παύλος Πολλάκης και Μαρίνος Δαβερώνας, ο καρδιολόγος κ. Γιάννης Αναγνωστάκης, ο παθολόγος κ. Βασίλης Μπλάτσιος και ο γυναικολόγος κ. Γιάννης Μουγκολιάς, με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή του Ομίλου Αποστολόπουλου κ. Γιώργο Καβούλη και τη Διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου-«ΙΑΣΙΣ» Πειραιώς κ. Ευδοξία Θεάκου, μετέβησαν στην Κάσο επιβαίνοντες, άλλοι σε δύο φουσκωτά σκάφη, και άλλοι στο πλοίο της γραμμής.

Οι ιατροί, κατά την τριήμερη παραμονή τους στην Κάσο, προσέφεραν, εκτός από τις αφιλοκερδείς υπηρεσίες τους σε όσους κατοίκους του νησιού πρόλαβαν να ενημερωθούν την τελευταία στιγμή για την άφιξή τους, ένα παλμικό οξύμετρο
και μια ηλεκτρική φορητή αντλία αναρρόφησης στο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου.

Κατά την παράδοση των ιατρικών αυτών μηχανημάτων ήταν παρών και ο Δήμαρχος Κάσου κ. Δ. Ερωτόκριτος, ο οποίος ζήτησε να προσφερθούν τα μηχανήματα στο Δήμο ώστε να μην υπάρχει στο μέλλον η ευχέρεια να ζητηθούν αυτά από το ΠΕΣΥΠ Ν. Αιγαίου που εδρεύει στη Ρόδο. Ο Γενικός Επιθεωρητής του Ομίλου Αποστολόπουλου όμως κ. Γ. Καβούλης, ο οποίος ήταν φανερά ενοχλημένος από την απουσία του Δημάρχου, την υποτίμηση της επίσκεψης των ιατρών και την παντελή απουσία έγκαιρης ενημέρωσης των κατοίκων του νησιού για την άφιξή τους (αν και είχε εγκαίρως και εγγράφως ενημερωθεί ο Δήμος) είχε αντίθετη άποψη.

Ετσι τα μηχανήματα προσφέρθηκαν, τελικώς, στο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου.

Μετά από αυτή την επίσκεψη, πάντως, είναι ευοίωνες οι προοπτικές για τη συνέχιση της συμπαράστασης και υποστήριξης του Ομίλου Αποστολόπουλου στις Αποστολές Αγάπης του «Ναυτίλου» στα μικρά και ξεχασμένα ακριτικά Ελληνικά
νησιά.

Ο πρόεδρος του “Ναυτίλου” Ιωσήφ Παπαδόπουλος, εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου,ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την πολύτιμη προσφορά τους, τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, τον Γενικό Επιθεωρητή του Ομίλου κ. Γιώργο Καβούλη, τη Διευθύντρια του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-«ΙΑΣΙΣ» ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Ευδοξία Θεάκου και τους ιατρούς κ.κ. Παύλο Πολλάκη, Μαρίνο Δαβερώνα, Βασίλη Μπλάτσιο, Γιάννη Αναγνωστάκη και Γιάννη Μουγκολιά.