Δελτίο Τύπου Αρ. 008/2016 – 20η Αποστολή “Σταγόνα Αγάπης” στο Αιγαίο, Κίμωλος 2016

           Δελτίο Τύπου Αρ.8 / 2016

Μοσχάτο, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΘΕΜΑ: 20η Αποστολή “Σταγόνα Αγάπης” στο Αιγαίο, Κίμωλος 17-20 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο του «Ναυτίλου» αυτην την φορά στην Κίμωλο με αρκετά Μέλη της Λέσχης να έχουν δώσει δυναμικά το παρόν.

Η αποστολή είχε αρχικά οριστεί να πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2016, αλλά λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις ημέρες εκείνες αλλά και κατά την διάρκεια ολόκληρης της προηγούμενης εβδομάδας η αποστολή αναβλήθηκε για τις 17 με 20 Νοεμβρίου 2016. Το ραντεβού για τα πέντε σκάφη και τα είκοσι μέλη της αποστολής μαζί με τους γιατρούς ήταν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09:00 στις καβοκολώνες για ξεκινήσει το ταξίδι μας. Η ταχύτητα ταξιδιού είχε οριστεί στους 26 με 28 κόμβους. Στην πραγματικότητα κινηθήκαμε σε αυτά τα πλαίσια μιας και οι καιρικές συνθήκες Βόρειος άνεμος της τάξης των 4 – 5 Bf δεν μας επέτρεψε μεγαλύτερες ταχύτητες. Η κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών ήταν χοργηγία της JOTUN Hellas Ltd.

Φτάνοντας στην Κίμωλο μας περίμενε ο Δήμαρχος και αρκετοί κάτοικοι αλλά και το φορτηγό μας με τα εφόδια και τα υλικά της Αποστολής που επρόκειτο να παραδώσουμε στο νησί. Τα έξοδα μετάβασης του φορτηγού από τον Πειραία ήταν χορηγία της ZANTE FERRIES. Από το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκίνησαν τα Δωρεάν Ιατρεία από το Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» (www.olympion-sa.gr) και «SOS Γιατροί» (www.sosiatroi.gr).

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και συνολικά είχαμε 205 επισκέψεις από κατοίκους κάθε ηλικίας. Τα Ιατρεία ήταν σε λειτουργία από το πρωί στις 09:00 μέχρι τις 14:00 και από 18:00 μέχρι τουλάχιστον τις 20:30. Τα μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» κρατούσαν την σειρά εκδίδοντας τον απαραίτητο αριθμό προτεραιότητας κατά την προσέλευση των κατοίκων για εξέταση και ενημέρωναν για τον πιθανό χρόνο αναμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν και πέντε επισκέψεις από τους Γιατρούς σε σπίτια με κατάκοιτους ασθενείς που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στα Ιατρεία.

Η προσέλευση στα Ιατρεία ήταν ως ακολούθως:

Καρδιολόγος-Παθολόγος: 49 άτομα

Ορθοπεδικός: 54 άτομα

Οφθαλμίατρος: 52 άτομα

ΩΡΛ – Παιδίατρος:50 άτομα

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, με την βοήθεια των ανθρώπων του νησιού, ξεκινήσαμε με την μεταφόρτωση σε μικρότερο φορτηγάκι που διέθεσε ο Δήμος Κίμωλου διότι το φορτηγό μας δεν μπορούσε να περάσει από τα στενά αλλά πολύ γραφικά δρομάκια της χώρας ώστε να μεταφερθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα γινόταν το βράδυ της ίδιας μέρας η τελετή της παράδοσης / παραλαβής στον Δήμο, το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, το Γυμνάσιο/Λύκειο, το τοπικό Κέντρο Υγείας και το Λιμεναρχείο του νησιού. Ακολούθησαν οι εθιμοτυπικές ομιλίες και η ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ του Δημάρχου Κίμωλου και του Προέδρου του «Ναυτίλου».

Τα πράγματα που μαζέψαμε και οι Χορηγοί, αναφέρονται παρακάτω, με την στην σειρά που έφτασαν τα πράγματα στην κατοχή μας:

 • JOTUN Hellas Ltd: Χορηγός καυσίμων, κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών
 • Πλαίσιο: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού και γραφική ύλη
 • ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε. : Δωρεάν Ιατρεία (www.olympion-sa.gr)
 • SOS ΓΙΑΤΡΟΙ: Δωρεάν Ιατρεία (www.sosiatroi.gr)
 • Panasonic-intertech: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού
 • DELL: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού
 • ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ: Εξοπλισμός αιθουσών (έδρα πίνακας, τραπέζια νηπιαγωγείο, συρταριέρες, ερμάζια, καθίσματα)
 • ΚΛΕΙΔΑΣ: Παιδαγωγικά παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό
 • ΚΟΥΠΠΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ & ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ): Mεταλλικά έπιπλα
 • POOFOMANIA: Παιδικά Πούφ
 • IANOS ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Εκπαιδευτικό υλικό
 • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ: Εκπαιδευτικό υλικό
 • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ: Εκπαιδευτικό υλικό
 • PYRAMIS: Φούρνος Μικροκυμάτων
 • Σύγχρονος Ασκληπιός: Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά Ιατρείου (www.sychronosasklipios.gr)
 • Βαγγέλης Μάζης: Μεταφορά του εξοπλισμού με Φορτηγό στην Κίμωλο
 • ZANTE FERRIES: Μεταφορά του Φορτηγού στην Κίμωλο
 • Alpha TV: Χορηγός Επικοινωνίας

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι δράσεις όπως αυτή, δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την έμπρακτη στήριξη τωνΧορηγών και Γιατρών μας οι οποίοι έδειξαν άμεσα και με ευχαρίστηση στο κάλεσμα μας, την ευαισθησία τους αλλά και το κοινωνικό τους πρόσωπο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους και την στήριξή τους.

Για περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Για το βίντεο στο “HAPPY DAY” του AlphaTV εδώ.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Νικολόπουλος                                                         Νεκτάριος Σταυράκης