Ανακοίνωση 005/2014 – Αποστολή, «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» με τον «ΝΑΥΤΙΛΟ»

                                                                            Ανακοίνωση Αρ.5/2014

                                                                                                                                                                    Μόσχατο, 8/5/2014

ΘΕΜΑ: Αποστολή 2014, «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» με τον «ΝΑΥΤΙΛΟ»

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» οργανώνει και για το 2014 την Αποστολή Αγάπης σε επιλεγμένα νησιά του Αιγαίου. Φέτος έχουμε προορισμό το Μαράθι, Αρκιούς και Αγαθονήσι. Η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» έχει κοινωνικό χαρακτήρα και προσφέρει στα ακριτικά νησιά μας Αρκιούς και Μαράθι ανάμεσα σε άλλα, εργαλεία, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Η αποστολή για το Αγαθονήσι περιέχει ανάμεσα σε άλλα, έντυπο υλικό/βιβλία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τα σχολεία, φάρμακα, υλικά και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για το Κέντρο Υγείας, τρόφιμα για τους κατοίκους κλπ.

Η αποστολή έχει βασικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει στο κράτος, τις αρχές της περιφέρειας αλλά και μεμονωμένους πολίτες, οργανισμούς και άλλους φορείς αλλά και να θυμίσει σε όλους τις ξεχασμένες γωνίες της πατρίδας μας.

Τα σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» θα ξεκίνησουν από την Ανάβυσσο και το Λαύριο, την Πέμπτη 29 Μαίου 2014, συνολικά 8 σκάφη. Την Αποστολή μας θα ακολουθήσουν δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, ηχολήπτες, φωτογράφοι, που θα καταγράψουν την δράση μας και τις ανάγκες των τριών νησιών. Επιπρόσθετα θα γίνει καταγραφή και αναφορά στην όμορφη ακτογραμμή, στις παραλίες, τα ήθη και έθιμα των νησιών.

Το πρόγραμμα της Αποστολής είναι:

  1. Αναχώρηση, Πέμπτη 29 Μαίου 2014
  2. Άφηξη στην Πάτμο, Πέμπτη 29 Μαίου όπου θα έχουν μεταφερθεί τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουμε εξασφαλίσει για τα τρία νησιά
  3. Άφιξη στο Μαράθι και τους Αρκιούς, Παρασκευή 30 Μαίου 2014
  4. Άφιξη στο Αγαθονήσι, Σάββατο 31 Μαίου 2014
  5. Επιστροφή Κυριακή 01 Ιουνίου 2014

Το Δ.Σ. της Φυσιολατρικής Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», για λόγους διαφάνειας θα εκδώσει νέο Δελτίο Τύπου, πρίν την έναρξη της Αποστολής, όπου θα γίνει αναφορά στους χορηγούς.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Νικολόπουλος                                                       Νεκτάριος Σταυράκης