3η Πανέλληνια Συγκέντρωση Φουσκωτών Σκαφών Σύρου – 14-16/06/2008

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η Πανελλήνια Συγκέντρωση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Από το Νοέμβριο είχε αποφασιστεί σαν τόπος συγκέντρωση η Σύρος και υπεύθυνος οργάνωσης είχε ορισθεί ο ΟΦΣΕ.

Πάνω από 250 Φουσκωτά από όλοι την Ελλάδα έδεσαν στη Μαρίνα και το λιμάνι της Σύρου με περισσότερα από 1000 άτομα πλήρωμα.

Από το βράδυ της Παρασκευής μπορούσε κανείς να διακρίνει στα στενά της φιλόξενης Ερμούπολης την παρουσία των πληρωμάτων όπου κατά ομάδες διασκέδασαν.

Η συγκέντρωση αυτή ήταν η ποιο σημαδιακή από όλες μια και εκεί γεννήθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών (Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ) καθώς επίσης υπογράφτηκε και μνημόνιο για την ένταξη των Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών, των Αερολεσχών και των Αυτοδυτών στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ευχόμαστε αυτή η συγκέντρωση να είναι σταθμός στο χώρο του φουσκωτού και ανανεώνουμε τη συνάντηση για τη χειμερινή Πανελλήνια στο Ναυτικό Σαλόνι.