1η Πανέλληνια Συγκέντρωση Φουσκωτώ Σκαφών Μήλος – 8/5/2006

Εκατόν ογδόντα τελικά φουσκωτά σκάφη με πεντακόσια άτομα πληρώματα, κατάφεραν να παρευρεθούν στο όμορφο νησί της Μήλου, και να τιμήσουν με την παρουσία τους την πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών σκαφών που την χρονιά αυή διοργανώθηκε απο τον Ναυτίλο.

Οι φίλοι Χανιώτες δήλωσαν παρών, όπως και το αδελφό Σωματείο του ΠΟΦΣ, παρά την μεγάλη απόσταση και τον άστατο καιρό που δεν βοήθησε να απολαύσουμε τις ομορφιές του νησιού.

Η Κέρκυρα εκπροσωπήθηκε με δύο σκάφη που έκαναν αυτό το μεγάλο ταξίδι , όπως και ο φίλος μας ο Γιατρός από την Πάτρα, που μάλιστα διέπρεψε και στο χορό σε όλα τα μπαράκια του νησιού.

Σκάφη από την Κω και την Κάλυμνο κατέφθασαν για να συμμετέχουν στην γιορτή αυτή, ’όπως βέβαια και πολλά σκάφη από την Αθήνα και τους ομίλους του Ναυτίλου του Ιάσονα και του ΟΦΣΕ.

Πολλά σκάφη φίλων που δεν ανήκουν σε κανένα όμιλο, βρέθηκαν στη Μήλο και βέβαια έδωσαν και έλαβαν το μήνυμα ότι αυτή η γιορτή του φουσκωτού,με την επιτυχία και αποδοχή που είχε θα συνεχιστεί και του χρόνου και αφορά όλους τους ομίλους παρευρισκόμενους και μη, και όσους αγαπούν την θάλασσα και το φουσκωτό σκάφος.

Στα πλαίσια αυτή της της Συνάντησης έγινε καθαρισμός τεσσάρων παραλιών του νησιού, με την βοήθεια ανθρώπων του Δήμου Μήλου, και “παιχνίδια” με τα σκάφη, όπως επίδειξη δεξιοτεχνίας και κόντρες μεταξύ φίλων με στοιχήματα κάμποσα καφάσια μπύρες.

Η δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος σε όλους μας, ήταν απίθανη και ευχαριστούμε τους ανθρώπους που δούλεψαν αφιλοκερδώς για αυτό, όπως επίσης και το συγκρότημα από την Κρήτη το οποίο γέμισε την βραδιά μας με χορούς και γλέντια.

Το μεσημέρι της Κυριακής στην συνάντηση που έγινε στο συνεδριακό κέντρο, οι εκπρόσωποι όλων των συμμετεχόντων, συζήτησαν θέματα και προβλήματα που αφορούν τα φουσκωτά σκάφη.

Η αναχώρηση την Δευτέρα το μεσημέρι έγινε με καταρρακτώδη βροχή για τους περισσότερους, αλλά μετά την απομάκρυνση από την Μήλο, ο ήλιος έκανε την εμφάνιση του, άσχετα προς πια κατεύθυνση τράβηξε ο καθένας. Οι “αβαρίες” που συνέβησαν σε κάποια σκάφη αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη επιτυχία, όπως του φίλου από την Αθήνα που έμεινε από φλοτέρ στο δοχείο Λαδιού, πέντε μιλιά ανοιχτά από την Μήλο. Εκεί δοκιμάστηκε και πρώτη φορά από μέλη του συλλόγου,και με την καθοδήγηση ενός παλέμαχου της θάλασσας του Στέφανου Στεφανίδη και τον ευχαριστούμε για αυτό η ρυμούλκηση σκάφους από δύο σκάφη, “πατέντα” που εφάρμοσαν για πρώτη φορά τα παιδιά του ΠΟΦΣ, και όπως αποδείχτηκε μπορεί να ρυμουλκήσει ακόμα και μεγάλα σκάφη για πολλά μίλια.

Ευχαριστούμε τον Δήμο και τους κατοίκους της Μήλου για την άψογη φιλοξενία, το περιοδικό Thalassa που ήταν χορηγός επικοινωνίας και τους ανθρώπους που μόχθησαν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδωσαν το παρών και να ευχηθούμε του χρόνου σε μια καλύτερη γιορτή με την συμμετοχή όλων.

Ακολουθούν δύο video που περιγράφουν τις δραστηριότητες της Συνάντησης

Video 1
Video 2