Ταξίδι των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης 24/6/2012

Η HSBC συνεπής στο ετήσιο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του 2012, διοργάνωσε την Κυριακή 24 Ιουνίου ταξίδι με φουσκωτά σκάφη στον Πόρο για τους μικρούς φίλους των παιδικών χωριών SOS της Βάρης.

Τριάντα (30) εθελοντές της HSBC και τριάντα έξι (37) παιδιά και συνοδοί από τα Παιδικά Χωριά SOS συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στο όρμο της Παλαιάς Φώκαιας στην Ανάβυσσο και επιβιβάστηκαν σε 15 φουσκωτά σκάφη προσφορά της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών ‘Ναυτίλος’. Στο νησί τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος του Πόρου, κύριος Δημήτρης Στρατηγός που απηύθυνε χαιρετισμό, ο Λιμενάρχης Πόρου κύριος Παύλος Ρέντας καθώς και τοπικοί παράγοντες της περιοχής.

Οι εθελοντές της HSBC, του Ναυτίλου καθώς και οι μικροί μας φίλοι από τα Παιδικά Χωρία SOS συμμετείχαν σε θαλάσσιες δραστηριότητες, έπαιξαν και δοκίμασαν τοπικά εδέσματα της περιοχής. Η θαλασσινή εξόρμηση τελείωσε αργά το απόγευμα, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες ξένοιαστες στιγμές και πολλά χαμόγελα.

Όπως δήλωσε η Τόνια Πέτροβιτς, Public Affairs & Communications Manager, HSBC Ελλάδος, «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι της HSBC ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα πρωτοβουλίας που εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της τράπεζας. Σκοπός μας είναι να στηρίζουμε με κάθε τρόπο αντίστοιχες ενέργειες και ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να υλοποιήσουμε και να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδρομή».

Ο κ. Γιώργος Λύρας, Πρόεδρος της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών ‘Ναυτίλος’ ανέφερε σχετικά, «Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να συν-διοργανώσουμε αυτή την ενέργεια με την HSBC για τα Παιδικά Χωριά SOS και εντάσσεται στούς σκοπούς του ομίλου για διοργάνωση αποστολών αγάπης με ιθική ενίσχυση και ανάπτυξη προς τη θάλασσα και τα φουσκωτά σκάφη . Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας που θα την θυμόμαστε για πολύ καιρό».

Στην πραγματοποίηση του ταξιδιού συνέβαλαν επίσης οι εταιρείες KraftFoods που πρόσφερε μπισκότα OREO, η CocaCola με νερά και αναψυκτικά καθώς και η Apivita που πρόσφερε αντηλιακά.

ια το Περιοδικό ‘Παιδικά Χωριά SOS τεύχος 87 Ιούλιος – Σεπτέμβριος εδώ.