Σεμινάριο – Ναυτικοί Κόμποι και Δεσίματα των Σχοίνιων 24-2-2016

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο εντευκτήριο του ομίλου μας, Χρυσοστόμου Σμύρνης 67 – Μοσχάτο, πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο με θέμα «Ναυτικοί Κόμποι και Δεσίματα των Σχοινιών» με εισηγητή τον κ. Σπύρο Πριόβολο.
Το σεμιναριο πραγματοποιήθηκε βάση του προγράμματος του Ομίλου λαμβάνοντας υπ΄ όψη την απαίτηση των Μελών του Ομίλου για πρακτική εξάσκηση στον τομέα αυτό. Αυτός ήταν ο λόγος που έγινε σε κλειστό κύκλο μόνο για τα Μέλη του Ομίλου. Το Σεμινάριο ξεκίνησε κατά τις 09:00 μμ με μεγάλη συμμετοχή και με τον Σπύρο να επεξηγεί με άριστο τρόπο αλλά και να διανθίζει με παραδείγματα από τις εμπειρίες που εχει βιώσει στη θάλασσα. Στην ενότητα δε που αφορούσε τους κόμπους και τα δεσίματα έγινε εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση που ακολούθησαν όλα τα Μέλη και ανεξάρτητα γνωστικού επιπέδου και εμπειριών, τηρώντας ευλαβικά αυτό που χαρακτηριστικά τόνισε και ο εισηγητής μας, “Η επανάληψη είναι μητέρα της γνώσης”.

Η εισήγηση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας για 2 ½ ώρες και πραγματικά όλοι μας εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας σε αυτούς τους τόσο σημαντικούς τομείς.

Μετά την λήξη του σεμιναρίου ακολούθησε η παραδοσιακή πλέον σύναξη για φαγητό σε παρακείμενη ταβέρνα που κράτησε έως τις 01.30 πμ της Πέμπτης με κυρίαρχα θέματα αυτά που αφορούν την αποστολή του Ναυτίλου στον Αι Στράτη τον Μαίο.