Ο Ναυτίλος στα Αρμάτα Σπέτσες 13-14/9/2008

Το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Σεπτεμβρίου μια ομάδα του ΝΑΥΤΙΛΟΥ βρέθηκε στις Σπέτσες για την αναπαράσταση της Ιστορικής Ναυμαχίας των Σπετσών.

Πέντε φουσκωτά ξεκίνησαν τελικά το πρωί του Σαββάτου από την Αττική με 24 άτομα πλήρωμα (Ένα από Λαύριο, Τρία από Ανάβυσσο και ένα από Πάχη Μεγάρων) και σε λιγότερο από μιάμιση ώρα δέναμε όλοι μαζί στη Μαρίνα του Ξενοδοχείου Πόρτο Ύδρα όπου είχε κανονιστεί η διαμονή μας. Εκεί συναντήσαμε το άλλο μέλος της παρέα μας όπου είχε καταφθάσει από την προηγούμενη ημέρα.

Το ραντεβού για την αναχώρηση για τις Σπέτσες δόθηκε για τις 18:30 το απόγευμα όπου και μαζευτήκαμε. Την Ίδια στιγμή ξεκινούσε ο φίλος μας Δημήτρης από το Λαύριο για να μας συναντήσει στις Σπέτσες (το φουσκωτό το μετέτρεψε σε αεροπλάνο μιας και σε περίπου μία ώρα έφτανε το λιμάνι των Σπετσών με 200 λίτρα λιγότερα). Ο καιρός ήταν πολύ καλός και το φεγγάρι έδειχνε ότι είχε τη διάθεση να μας βοηθήσει να αποφύγουμε κακοτοπιές κατά την επιστροφή μιας και είχε κανονιστεί για αργά το βράδυ.

Μετά από 12 μίλια πλεύσης καταφθάσαμε στον Λιμάνι των Σπετσών που ήταν γεμάτο από κάθε λογής σκάφος. Το δέσιμο φαίνονταν αδιανόητο αλλά η σκέψη που κάναμε τελικά να πάμε προς το παλιό λιμάνι μας δικαίωσε. Στο τέρμα του Λιμανιού καταφέραμε να δέσουμε πίσω από τα καΐκια και να βγούμε στο λιμάνι.
Αφού φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε και είχαμε δει το θεαματικό κάψιμο της Ναυαρχίδας πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Το επόμενο πρωί χωριστήκαμε σε ομάδες και άλλη πήραν το δρόμο της επιστροφής και άλλη το δρόμο για όμορφες παραλίες.