Εκδρομή στην Τζιά 22-23/3/2014

Ξεκινήσαμε το Σάββατο τρείς βάρκες του Ναυτίλου, δύο απο την Ανάβυσσο και μία από το Λαύριο. Ο καιρός μας έκανε την χάρη, ηλιοφάνεια, η θάλασσα στα 2-3 μποφόρ και σε μια ώρα φθάσαμε στην Κορήσσια, το λιμάνι της Τζιάς.

Αφού δέσαμε, οι οικογένειες τακτοποιήθηκαν πρώτα στα δωμάτια που είχαν κανονιστεί.

Μετά πήγαμε για καφεδάκι, οι θαλασσινές ιστορίες και η επικαιρότητα ήταν τα κύρια θέματα της συζητήσης. Ένα από τα σκάφη του Ναυτίλου έκανε το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι μετά την μετατροπή του από open σε καμπινάτο. Το νέο σκάφος μαγνήτισε τα βλέμματα όλων μας από την πρώτη στιγμή. Ο καπετάνιος του, ήταν πολύ χαρούμενος, αφού μετά από πολύ δουλειά και μεράκι είδε το σκάφος του να έχει την ίδια πλεύση και πολύ μικρή διαφορά στην κατανάλωση, τουλάχιστον στην πρώτη βόλτα, με φουλ φορτίο σε καύσιμα και νερά. Όμορφο το αποτέλεσμα και μέσα στην καμπίνα, σχεδιασμένο με πολυ λεπτομέρεια και πρακτικότητα.

Το φαγητό και τα ντόπια κρέατα ήταν εξαιρετικά σε ένα νέο μαγαζί στο λιμάνι της Τζιάς. Το περιβάλλον ήταν πολύ ευχάριστο και νεανικό.

Την Κυριακή, αλλό ενα σκάφος μέλους του Ναυτίλου ήρθε στην Τζιά να μας βρεί. Μεγάλωσε η παρέα και ακολούθησε καφεδάκι και περίπατος στο Βουρκάρι με μια ακόμα ηλιόλουστη μέρα και γενικά πολύ καλό καιρό.

Η ψαρευτική ομόδα του Ναυτίλου είχε και πάλι τις επιτυχίες της.

Η πρώτη θαλάσσια εκδρομή του Ναυτίλου για το 2014, έκλεισε με μια υπέροχη επιστροφή, για τα δύο σκαφη την Κυριακή και αλλό ένα την Δευτέρα, με επίσης πολύ καλό καιρό. Το τέταρτο σκάφος έμεινε στην Τζιά για να γυρίσει μια μέρα αργότερα, την Τρίτη. Ο καιρός μας χάρισε μαγικές ανοιξιάτικες εικόνες γεμίζοντας τις μπαταρίες μας μέχρι την επόμενη βόλτα.

Πάντα τέτοια και εν αναμονή της επόμενης εξόρμησης !