Εκδρομή στην Σίκινο 28-30/9/2007

Εξι σκάφη μελών του ΝΑΥΤΙΛΟΥ πέρασαν ένα καταπληκτικό τριήμερο στη Σίκινο απο 28 εως 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα 3 σκάφη ξεκίνησαν την παρασκευή το πρωί και μετα απο μια σύντομη στάση στη Σέριφο οπου συναντήθηκαν με ένα καινούργιο φίλο του ομίλου τον Τόλη έφτασαν στη Σικινο το μεσημεράκι. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια στο συγκρότημα ΚΑΜΑΡΕΣ στην Αλλοπρόνοια ακολούθησε μια πρώτη εξόρμηση στους βυθούς του νησιού και των γύρω βραχονησίδων με μικρά ομως αποτελέσματα τόσο για τους ψαράδες επιφανείας (Σαλονικιάς, Καραμεσίνης, Μανουσιάδης) οσο και τους υποβρύχιους (Γιαννόπουλος, Γλαρίδης, Πολάκης).

Την άλλη μέρα η παρέα μας μεγάλωσε με τον ερχομό άλλων 2 σκαφών του ομίλου και έτσι γίναμε συνολικά 15. Κάποιοι επισκέφθηκαν την εκκλησία της Επισκοπής, θαυμάζοντας μια καταπληκτική θέα του Αιγαίου από Μήλο μεχρι Νάξο ενώ κάποιοι άλλοι επισκέφθηκαν την Φολέγανδρο και την Ιο.

Το απόγευμα διεξήχθη ένας άτυπος αγώνας αλιείας μεταξύ συρταδόρων και ψαροντουφεκάδων που κρίθηκε κυριολεκτικά στο 90΄υπέρ των πρώτων όταν στην τελευταία ριξιά του jigging μία συναγρίδα 4 κιλά ήρθε στην επιφάνεια (ενώ οι υποβρύχιοι έχοντας μαζέψει περίπου 7 κιλά ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν). Το βράδυ η συναγρίδα μαζί με άλλα ψάρια (και 2 κοκόρια για αρχή) καταναλώθηκε με αρκετό κρασί στο ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΓΑΡΜΠΗ στη χώρα της Σικίνου με πολύ κέφι και πειράγματα.

Την Κυριακή η επιστροφή έγινε συγκροτημένα με στάση στη Σέριφο για φαγητό και με ένα πεντάρι και κατά τόπους εξάρι βοριά που ταλαιπώρησε το 6.60 του Τόλη.

Ηταν ενα πραγματικά πολύ ωραίο τριήμερο από αυτά που χρειάζεται ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ για να ξαναβρει το βηματισμό του.