Δελτίο Τύπου Αρ.3/2014 – Σεμινάριο “Ναυτικοί Χάρτες”

                                                                          Δελτίο Τύπου Αρ.3/2014

                                                                                                                                                                                             Μόσχατο, 7/3/2014

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε στο εντευκτήριο του Ομίλου, σεμινάριο με θέμα «Ναυτικοί Χάρτες, θέση και ίχνος στον χάρτη, φάροι, προσανατολισμός την νύχτα αναγνωρίζοντας τα άστρα». Έγινε συζήτηση σχετικά με τα ακόλουθα, χειρισμοί πλοίου, κύκλος στροφής και αλλαγή πορεία πλοίου, ορατότητα του Αξιωματικού φυλακής από την γέφυρα του πλοίου, γενικότερες δυνατότητες κινήσεων και χρόνοι / αποστάσεις αντίδρασης πλοίου. Εισηγητής ήταν ο Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, Παύλος Ξαγωράρης. Ο κύριος Ξαγωράρης, διακρίθηκε κατά την διάρκεια της θαλάσσινής υπηρεσίας του και επιλέχθηκε από μεγάλη Ναυτιλιακή Εταιρεία, να εργαστεί στο τμήμα Διαχείρισης Στόλου.

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική φτάνοντας τα 15 μέλη του Ναυτιλου.

Ο κόσμος άρχισε να έρχεται περίπου στις 20.00 και κατά τις 20.30 ξεκίνησε η εισήγησή του, η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων για 2 ½ ωρες. Στην συνέχεια έγιναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ενώ έμεινε ανοιχτό το θέμα της διοργάνωσης ενός σεμιναρίου που θα εμβαθύνει σε θέματα που σχετιζονται με την αγκυροβολία, τυφλή πλοήγηση, ρεύματα ανοιχτής θάλασσας και σχετικοί χάρτες, γενικοί κανόνες, σχεδίαση και εκτέλεση μεγάλου πλού.

Η βραδυά έκλεισε σε κοντινή ταβέρνα όπου η παρέα βρέθηκε σε μεγάλα κέφια ενώ οι καθιερωμένες συζητήσεις για ταξίδια και σκάφη κράτησαν μεχρι τις 01.30πμ.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Νικολόπουλος                                                    Νεκτάριος Σταυράκης