Δελτίο Τύπου Αρ.10/2011 – Εκδρομή στην Σύρο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

         Δελτίο Τύπου Αρ.10/2011

                                                                                                                                                                                            Μόσχατο, 3/4/2011

Ξεκινήσαμε την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ο καιρός ήταν καταπληκτικός, ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά κατάσταση θάλασσας (κατά τόπους) έως 2 μποφόρ από το πρωί και λίγο πιο απαιτητικός 3-4 στην επιστροφή την Κυριακή 27 Μαρτίου. Ένα φουσκωτό του ομίλου ξεκίνησε στις 08:30 από την Ανάβυσσο με στάσεις σε διάφορα στίγματα για… ψάρεμα, ενώ άλλα δύο φουσκωτά ξεκινήσαμε κατά τις 12:00 επίσης από την Ανάβυσσο και δύο ακόμα ξεκίνησαν περίπου την ίδια ώρα από το Λαύριο.

Το σημείο συνάντησης ήταν στο λιμάνι των Λουτρών στην Κύθνο κατά τις 13:00 όπου και παραμείναμε για τον σχετικό καφέ μέχρι περίπου στις 14:00 οπότε και αναχωρήσαμε για την Σύρο. Ο καιρός εξακολουθούσε να είναι εξαιρετικός και περίπου στις 15:00 μπήκαμε στο Λιμάνι της Σύρου, όπου μας υποδέχτηκαν οι καλοί μας φίλοι από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου. Εφόσον δέσαμε, ακολούθησε η πρόσκληση / επίσκεψη στο Ναυτικό Όμιλο Σύρου, όπου η φιλοξενία ήταν υποδειγματική. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του ομίλου και επιφυλασόμεθα να ανταποδώσουμε την φιλοξενία σε πρώτη ευκαιρία.

Το βραδάκι, βόλτα στη πόλη για φαγητό σε ένα από τα μεζεδοπωλεία στον πεζόδρομο πίσω από τον ΟΤΕ και καφέ / ποτό στα καφέ / μπαρ του λιμανιού. Το Σάββατο, μετά τον πρωινό καφέ, επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο όπου μας ξενάγησε η 12χρονη Άννα Σκευοφύλακα. Η μικρή Άννα μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις της, σχετικά με την ιστορία των πινάκων και των αντικειμένων που στολίζουν το εντυπωσιακό κτίριο καθώς και με την σεμνότητα και την εξαιρετική ικανότητα της στην χρήση της Ελληνικής γλώσσας. Άννα σε ευχαριστούμε. Το απόγευμα περπατήσαμε στα σοκάκια της Άνω Σύρου και απολαύσαμε την θέα της πόλης από ψηλά που σε συνδυασμό με τον νυχτερινό, κατηφορικό περίπατο της επιστροφής μέχρι το λιμάνι, βοήθησε να κάψουμε κάποιες από τις θερμίδες που λάβαμε από το φαγοπότι της Παρασκευής και του Σαββάτου στο νησί.

Την Κυριακή, ημέρα αποχαιρετισμού, βρεθήκαμε για καφέ, κουβέντα και πειράγματα με τους Συριανούς φίλους μας και αφού κανονίσαμε για τα καύσιμα του ανεφοδιασμού αναχωρήσαμε περίπου στις 14:00 και πάλι για τα Λουτρά όπου σταματήσαμε για φαγητό. Η αναχώρηση μας βρήκε ικανοποιημένους από το γεμάτο Παρασκευοσαββατοκύριακο, αλλά και σκεπτικούς για την πειστροφή στην ρουτίνα της Αθήνας…

Τώρα προετοιμάζουμε την επόμενη εξόρμηση…

                                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΡΑΣ                                                          ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΚΑΣ