Δελτίο Τύπου Αρ. 008/2017 – 23η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο του 2017 στην Κίμωλο

     Δελτίο Τύπου Αρ.8 / 2017

Μόσχατο, Πέμπτη 7/12/2017

ΘΕΜΑ: 23η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο του 2017 στην Κίμωλο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο του «Ναυτίλου» αυτην την φορά και πάλι στην Κίμωλο με αρκετά Μέλη της Λέσχης να έχουν δώσει δυναμικά το παρόν.

Η αποστολή πραγματοποιηθηκε από τις 09 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017. Τα έξι σκάφη με τα τριάντα δύο μέλη της αποστολής μαζί με τους γιατρούς ήταν την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 09:00 στις καβοκολώνες για ξεκινήσει το ταξίδι μας. Η ταχύτητα ταξιδιού είχε οριστεί στους 28 κόμβους.

Η κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών ήταν χοργηγία της JOTUN Hellas Ltd.

Φτάνοντας στην Κίμωλο μας περίμενε ο Δήμαρχος και αρκετοί κάτοικοι αλλά και το φορτηγό μας με τα εφόδια και τα υλικά της Αποστολής που επρόκειτο να παραδώσουμε στο νησί. Τα έξοδα μετάβασης του φορτηγού από τον Πειραία ήταν χορηγία της ZANTE FERRIES.

Από το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκίνησαν τα Δωρεάν Ιατρεία από το Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» (www.olympion-sa.gr) και «SOS Γιατροί» (www.sosiatroi.gr).

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και συνολικά είχαμε 205 επισκέψεις από κατοίκους κάθε ηλικίας. Τα Ιατρεία ήταν σε λειτουργία από το πρωί στις 09:00 μέχρι τις 14:00 και από 18:00 μέχρι τις τουλάχιστον τις 20:30. Τα μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» κρατούσαν την σειρά εκδίδοντας τον απαραίτητο αριθμό προτεραιότητας κατά την προσέλευση των κατοίκων για εξέταση και ενημέρωναν για τον πιθανό χρόνο αναμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν και πέντε επισκέψεις από τους Γιατρούς σε σπίτια με κατάκοιτους ασθενείς που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στα Ιατρεία.

Η προσέλευση στα Ιατρεία ήταν ως ακολούθως:

Καρδιολόγος: 54 άτομα

Ορθοπεδικός: 45 άτομα

Οφθαλμίατρος: 76 άτομα

ΩΡΛ: 43 άτομα

Παιδίατρος: 20 άτομα

Δερματολόγος: 61 άτομα

Ουρολόγος: 22 άτομα

Οδοντίατρος: 65 άτομα (107 εργασίες)

ΣΥΝΟΛΟ 382 άτομα

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με την βοήθεια των ανθρώπων του νησιού, ξεκινήσαμε με την μεταφόρτωση σε μικρότερο φορτηγάκι που διέθεσε ο Δήμος Κίμωλου διότι το φορτηγό μας δεν μπορούσε να περάσει από τα στενά αλλά πολύ γραφικά δρομάκια της χώρας ώστε να μεταφερθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα γινόταν το βράδυ της ίδιας μέρας η τελετή της παράδοσης / παραλαβής στον Δήμο, το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, το Γυμνάσιο/Λύκειο και το τοπικό Κέντρο Υγείας και το Λιμεναρχείο του νησιού. Ακολούθησαν οι εθιμοτυπικές ομιλίες και η ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ του Δημάρχου Κίμωλου και του Προέδρου του «Ναυτίλου».

Τα πράγματα που παραδόθηκαν και οι Χορηγοί, αναφέρονται παρακάτω, με την στην σειρά που έφτασαν τα πράγματα στην κατοχή μας:

 • JOTUN Hellas Ltd :
 • ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε. : Δωρεάν Ιατρεία (www.olympion-sa.gr)
 • SOS ΓΙΑΤΡΟΙ: Δωρεάν Ιατρεία (www.sosiatroi.gr)
 • Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε.: Οδοντιατρικά υλικά και μηχανήματα
 • MEMODENT: Οδοντιατρικά υλικά και μηχανήματα
 • ELECTRONET: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού
 • HSBC BANK PLC: Προσφορά Ντουλάπες αρχείου και καρέκλες (www.hsbc.gr)
 • Σύγχρονος Ασκληπιός: Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά Ιατρείου (www.sychronosasklipios.gr)
 • Βαγγέλης Μάζης: Μεταφορά του εξοπλισμού με Φορτηγό στην Κίμωλο
 • ZANTE FERRIES: Μεταφορά του Φορτηγού στην Κίμωλο
 • Περιοδικό Σκάφος (Εκδόσεις Βαρβέρη): Χορηγός Επικοινωνίας
 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΡΤ: Μέγα Χορηγός Επικοινωνίας

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι η δράση αυτή της Λέσχης μας, δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξη τωνΧορηγών και Γιατρών μας οι οποίοι έδειξαν άμεσα και με ευχαρίστηση στο κάλεσμα μας, την ευαισθησία τους αλλά και το κοινωνικό τους πρόσωπο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους και την στήριξή τους.

Για περισσότερες φωτογραφίες εδώ

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γιώργος Νικολόπουλος                                                         Νεκτάριος Σταυράκης