Δελτίο Τύπου Αρ. 006/2016 – 19η Αποστολή “Σταγόνα Αγάπης”, ταξίδι στη Τζια με τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης 2016

           Δελτίο Τύπου Αρ.6 / 2016

Μόσχατο, Παρασκεύη 8/7/2016

ΘΕΜΑ: 19η Αποστολή “Σταγόνα Αγάπης”, ταξίδι στη Τζια με τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης 2016

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε την Κυριακή 26 Ιουνίου, ταξίδι με φουσκωτά σκάφη στη Τζια, για τους μικρούς φίλους του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης. Η Δράση αυτή έγινε για τέταρτη χρονιά, μετά από αυτές του 2012, 2013 και 2014 στον Πόρο, στη Μακρόνησο και στη Τζια, αντίστοιχα. Η εκδρομή του 2015 είχε αναβληθεί λόγω των capital controls που μπήκαν σε εφαρμογή το Σαββατοκύριακο που είχαμε προγραμματίσει την εκδρομή.

Οι δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς δεν μας πτόησαν και φέτος. Με ιδιαίτερη χαρά οργανώσαμε και την φετινή εξόρμηση με τα παιδιά. Στην Αποστολή αυτή, είχαμε σαράντα έξι (46) παιδιά και δεκαέξι (16) συνοδούς τους, από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και από τη Στέγη Νέων Παλαιού Φαλήρου. Τα παιδιά, οι Μητέρες SOS και οι παιδαγωγοί, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο όρμο της Παλαιάς Φώκαιας, στην Ανάβυσσο και επιβιβάστηκαν στα δεκαπέντε (15) φουσκωτά σκάφη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» και σε δύο (2) ακόμη φουσκωτά φίλων της Λέσχης, που συμμετείχαν επίσης στην εκδρομή.

Τα δεκαπέντε (15) μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» με τις οικογένειες τους, καθώς και οι τέσσερεις φίλοι της Λέσχης, που συμμετείχαμε εθελοντικά μαζί με τα παιδιά και τους συνοδούς, δημιουργήσαμε μια μεγάλη παρέα από ενενήντα δύο (92) άτομα και ξεκινήσαμε για την μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά, αφήνοντας το κόλπο της Αναβύσσου στις 09:00 πμ, με προορισμό την παραλία Βρόσκοπος στη Τζια.

Τα φουσκωτά ταξίδεψαν σε τέσσερις ομάδες, με ταχύτητες που κυμαίνονταν από 24 έως 28 knots. Ο καιρός ήταν σχετικά καλός και η κατάσταση της θάλασσας, ελαφρώς κυματώδης. Τα πρώτα σκάφη φτάσανε στον Βρόσκοπο περίπου στις 10:00. Μόλις τα σκάφη έδεσαν με ασφάλεια, άρχισε η αποβίβαση. Οι εθελοντές του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα απαραίτητα για το μπάρμπεκιου, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν το μπάνιο τους κάνοντας βουτιές από τα φουσκωτά στα καθαρά νερά της παραλίας, έπαιξαν ρακέτες και έκαναν ηλιοθεραπεία.

Στη συνέχεια, όλοι δοκίμασαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας που ανέλαβε το ψήσιμο των εκατόν σαράντα (140) burgers (μπιφτέκια και ψωμάκια) χορηγία της εταιρείας Goody’s καθώς και τα διακόσια εξήντα (260) σουβλάκια προσφορά των μελών της Λέσχης ενώ οι γυναίκες του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ετοίμασαν τις σαλάτες.

Η μεγάλη παρέα ανέλαβε και τον καθαρισμό της παραλίας πριν την αναχώρηση, μαζεύοντας πλαστικά και κάθε είδος σκουπιδιών που ξέχασαν οι προηγούμενοι επισκέπτες, ή ξέβρασε η θάλασσα, αφήνοντας τη καθαρότερη απ’ ότι την είχαμε βρει.

Η θαλασσινή εξόρμηση τελείωσε αργά το απόγευμα, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες ξέγνοιαστες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Η επιστροφή μας στην Ανάβυσσο είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 μμ και η αποβίβαση των παιδιών από τα φουσκωτά είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 19:00μμ.

Οι εταιρείες Πλαίσιο και Intertech S.A. – Panasonic, πρόσφεραν δώρα, τρία (3) tablet turbo-x, πέντε (5) smartphone Alcatel, μια (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Panasonic και μια (1) βίντεο κάμερα Panasonic. Τα δώρα αυτά κληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στον Βρόσκοπο και δόθηκαν σε δέκα τυχερά παιδιά, του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και της Στέγης Νέων Παλαιού Φαλήρου.

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά ότι τα παιδιά των Παιδικών Χωριών περιμένουν κάθε χρόνο την εκδρομή με τα φουσκωτά. Αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα τους υπευθύνους του παιδικού Χωριού SOS της Βάρης, αλλά και τα μέλη της Λέσχης μας και μας δίνει την χαρά να ορίσουμε από τώρα τις ημερομηνίες για την εκδρομή του 2017, μα και να υποσχεθούμε, ότι παρά τις δυσκολίες της εποχής μας, η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», θα είναι κοντά στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και την επόμενη χρονιά.

Για περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Η ευχαριστήρια επιστολή από τα Παιδικά Χωριά SOS εδώ.

                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Νικολόπουλος                                                         Νεκτάριος Σταυράκης