24η Αποστολή “Σταγόνα Αγάπης” στο Αιγαίο, Νίσυρος 2018

Τετάρτη 2/5/2018 στις 7:30, ο Ναυτίλος, με πέντε σκάφη, σαλπάρει από το Λαύριο με προορισμό την Νίσυρο για την 24η αποστολή «Σταγόνα αγάπης στο Αιγαίο». Ο καιρός είναι εξαιρετικός, η πυξίδα δείχνει στις 113 μοίρες και μετά από περίπου 170 ναυτικά μίλια και μια ενδιάμεση στάση στα Κατάπολα της Αμοργού, η ομάδα καταπλέει στους Πάλους της Νισύρου. Η αποστολή θα καταλύσει στο Μανδράκι και το δημοτικό ξενοδοχείο στους χώρους του οποίου θα στηθούν άμεσα τα Ιατρεία.

Για τις επόμενες 3 μέρες, οι γιατροί και οι εθελοντές έζησαν την εμπειρία της επικοινωνίας με τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι αγκάλιασαν την δράση αυτή του Ναυτίλου και προσήλθαν στα Ιατρεία για να λάβουν τις συμβουλές και την Ιατρική περίθαλψη από 10 ιατρικές ειδικότητες.

Η Ασπασία η παιδίατρος εξέτασε τα παιδάκια του νησιού και επέβλεψε το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα. Ο Ιορδάνης ο Οφθαλμίατρος, με τον άρτιο φορητό εξοπλισμό ενός πλήρους οφθαλμολογικού Ιατρείου παρακολούθησε και έδωσε συμβουλές σε πολλές και σύνθετες οφθαλμολογικές παθήσεις.

Ο Κώστας ο Ουρολόγος και ο Παναγιώτης ο Γαστρεντερολόγος έδωσαν συμβουλές πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης πάνω σε σύνθετα και ευαίσθητα προβλήματα της ειδικότητάς τους. Ο Δημοσθένης ο Γυναικολόγος εργάστηκε στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου αγροτικού Ιατρείου με την βοήθεια του προσωπικού του ιατρείου κάνοντας γυναικολογικούς ελέγχους καθώς και test Παπανικολάου.

Ο Ανδρέας ο Ορθοπαιδικός αντιμετώπισε προβλήματα των αρθρώσεων με ενδοαρθρικές θεραπείες ενώ έκανε και μικρές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο Κώστας ο ΩΡΛ, με τον φορητό ακοογράφο έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα ακοής ενώ ο Αλέξανδρος ο Καρδιολόγος διενήργησε πλήρεις καρδιολογικούς ελέγχους που περιλάμβαναν και υπερηχογραφικό έλεγχο της καρδιάς.

Ο Φώτης ο Παθολόγος ανέλαβε δύσκολα παθολογικά περιστατικά με την βοήθεια της Μαρίας της ακτινολόγου η οποία διενήργησε υπερηχογραφικούς ελέγχους με υπερσύγχρονο φορητό υπέρηχο. Τέλος ο Πάνος και η Λέτα οι οδοντίατροι, με την βοήθεια του φορητού οδοντιατρικού μηχανήματος του Ναυτίλου προσέφεραν οδοντιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά και τους ενηλίκους του νησιού.

Οι εθελοντές του Ναυτίλου στελέχωσαν πλήρως και διαρκώς τα ιατρεία δίνοντας πολυεπίπεδη βοήθεια γραμματειακής, νοσηλευτικής και οργανωτικής υποστήριξής. Παράλληλα, παραδόθηκαν στο νησί εξοπλισμός και υλικά για το Ιατρείο, το Σχολείο, το Δημαρχείο και το Λιμενικό.

Η φιλοξενία και η αποδοχή που έλαβαν οι εθελοντές κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Νίσυρο ήταν θερμή τόσο από την δημοτική αρχή η οποία και τους παρέθεσε γεύμα καλωσορίσματος, όσο και από το σύνολο των κατοίκων του Νησιού. Η ομάδα επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε την τελευταία μέρα στα αξιοθέατα του Νησιού όπως στο Αρχαίο κάστρο, την Παναγία την σπηλιανή, το Ηφαίστιο, την Νικειά, το Γυαλί.

Το πρωινό της Κυριακής 6/5, Η αποστολή αναχώρησε με προορισμό το Λαύριο όπου και έφτασε αργά το απόγευμα με ενδιάμεση στάση στην Αντίπαρο. Όλοι οι εθελοντές έδωσαν ραντεβού σε 6 μήνες για την επόμενη «σταγόνα αγάπης στο Αιγαίο» σε έναν νέο προορισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους σπουδαίους Χορηγούς της αποστολής. Παρακάτω γίνεται αναφορά στις εταιρείες και την προσφορά τους στην αποστολή.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ της Αποστολής:

  • JOTUN Hellas Ltd: Χορηγός καυσίμων, κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των σκαφών,
  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε. : Δωρεάν Ιατρεία (www.olympion-sa.gr)
  • SOS ΓΙΑΤΡΟΙ: Δωρεάν Ιατρεία (www.sosiatroi.gr)
  • Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε.: Οδοντιατρικά υλικά
  • PAPAPOSTOULOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES: Δανεικός Φορητός Υπέρηχος για την Ακτινολόγο
  • HSBC FRANCE, Athens Branch: Προσφορά γραφείου, καρέκλες ασθενών, Συρταριέρες φακέλλων και Αναπηρικό Καροτσάκι για το Ιατρείου του νησιού
  • ΚΛΕΙΔΑΣ: Παιδαγωγικά Παιχνίδια και Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Σύγχρονος Ασκληπιός: Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά Ιατρείου (www.sychronosasklipios.gr)
  • Περιοδικό Σκάφος (Εκδόσεις Βαρβέρη): Χορηγός Επικοινωνίας
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΡΤ: Μέγα Χορηγός Επικοινωνίας

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή, δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξη των Χορηγών και των Γιατρών μας οι οποίοι έδειξαν άμεσα και με ευχαρίστηση στο κάλεσμα μας, την ευαισθησία τους αλλά και το κοινωνικό τους πρόσωπο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους και την στήριξή τους.

Για το βίντεο εδώ. (από το Περιοδικό Σκάφος)