Σκοπός του Ομίλου

Posted in Ο Όμιλος

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η αγάπη για τη θάλασσα, το φουσκωτό σκάφος και η προσπάθεια προσφοράς στα ακριτικά νησιά, ήταν οι αιτίες που οδήγησαν μια ομάδα φίλων, όλοι τους κάτοχοι φουσκωτών, κυρίως από την περιοχή της Αθήνας, να ιδρύσουν τον όμιλο με την ονομασία Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «Ναυτίλος».

Το φουσκωτό σκάφος χρησιμοποιείται ευρύτατα από τα μέλη του Ομίλου για τους οποίους  είναι τρόπος ζωής. Είναι αποδεδειγμένα ο ασφαλέστερος τρόπος θαλασσινών ταξιδιών για μικρές και μεγάλες αποστάσεις. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που το μεγαλύτερο τμήμα της καλύπτεται από το υγρό στοιχείο το οποίο είναι διάσπαρτο από νησιά που στολίζονται με παρθένες παραλίες, το ταξίδι ή μια απλή βόλτα με φουσκωτό σκάφος είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία.

Ο βασικός στόχος του «Ναυτίλου» είναι, να αποτελέσει ο Όμιλος μέσω του φουσκωτού σκάφους, έναν κοινό φορέα για ανθρώπους με κοινoύς στόχους που αγαπούν τη θάλασσα, τα φουσκωτά σκάφη, τα ταξίδια και επιθυμούν να προσφέρουν.

Με άρμα τον Όμιλο συντονίζονται προσπάθειες ώστε να επιτευχθούν:

  1. Η διάδοση της ιδέας του φουσκωτού σκάφους και σε άλλους φίλους της θάλασσας μέσα από εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις, εκθέσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές, συμβουλές και γενικές πληροφορίες σχετικές με το αντικείμενο χρησιμοποιώντας κάθε σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας όπως είναι και η δημιουργία ιστοσελίδας.
  2. Η δημιουργία, δεσμών φιλίας, ανάπτυξη πνεύματος ναυτοσύνης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, με κύριο γνώμονα την ορθή και ναυτική συμπεριφορά στην θάλασσα.
  3. Η γενικότερη επιμόρφωση κυρίως των μελών του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για τους κανόνες ναυσιπλοΐας και τις δυνατότητες του φουσκωτού σκάφους.
  4. Η οργάνωση θαλασσινών αποστολών αγάπης και στήριξης καθώς και αλλα προγράμματα βοήθειας στους κατοίκους των μικρών και απομακρισμένων νησιών μας προσφέροντας στους κατοίκους κάθε δυνατή μορφή βοήθειας. Σημειώνεται ότι ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του «Ναυτίλου» δεν περιορίζεται μόνο στα νησιά μας αλλά και όπου κρίνεται απαραίτητο.
  5. Ο συντονισμός με άλλους Ομίλους για την οργάνωση ή σημμετοχή σε κοινές αποστολές και δραστηριότητες καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των κοινωνικών και φιλικών δεσμών μεταξύ των Ομίλων και των μελών.
  6. Η συγκρότηση μιας παρέας για ανταλλαγές απόψεων σχετικά με προβλήματα και λύσεις, απορίες και απαντήσεις σε θέματα που αφορούν το φουσκωτό σκάφος,
  7. Ο καθαρισμός παραλιών και βυθού όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
  8. Η διοργάνωση θαλασσινών αλλά και ορεινών αποδράσεων από την καθημερινότητα με σκοπό την αναψυχή των μελών και φίλων του «Ναυτίλου».