Ολοκληρώθηκε η αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης του ΜΟΦΣ στο ακριτικό νησί Άγιος Ευστράτιος

Posted in Ανακοινώσεις Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μακεδονικoς Ομιλος Φουσκωτων Σκαφων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 Ολοκληρώθηκε η αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης του ΜΟΦΣ

 στο ακριτικό νησί Άγιος Ευστράτιος

Αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης, προς τους κατοίκους του ακριτικού Άγιου Ευστρατίου οργάνωσε στις 6 έως 9 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος), ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Μ.Ο.Φ.Σ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς από την ίδρυσή του.

Η τριήμερη αποστολή, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου. Στις γυναίκες, του νησιού έγινε προληπτικός έλεγχος PapTest.

Τα σκάφη του ΜΟΦΣ με την πολυμελή αποστολή υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μακρής, η νέα Δήμαρχος κ. Κακαλή, κάτοικοι του νησιού και όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στο σχολείο του νησιού ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης, παρέδωσε μία υπερσύγχρονη υπολογιστική νησίδα 12 φορητών υπολογιστών, προσφορά της εταιρείας ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AEκαι σε όλους τους μαθητές μοιράσθηκαν δώρα από τον επιχειρηματία - μέλος του ΜΟΦΣ κ.Νικολαίδη.

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, ο καρδιολόγος κ. Καραγκούνης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο ογκολόγος κ. Κωνσταντινίδης Διευθυντής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού και η Καθηγήτρια δερματολογίας κ. Ράλη, ενημέρωσαν τους κατοίκους του νησιού για θέματα της ειδικότητάς τους, χρησιμοποιώντας διαδραστικά μέσα.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Λήμνο όπου ο Αντιδήμαρχος κ. Τσανταρλιώτης έδωσε στους κυβερνήτες των σκαφών αναμνηστικά βιβλία και ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ παρέδωσε τη σημαία του Δήμου Καλαμαριάς, που είναι η έδρα του ομίλου. Κατά την επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Λήμνου, ο έφορος αλιείας του ΜΟΦΣ επιχειρηματίας κ. Ρηγανάς, προσέφερε ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου με κάμερες και καταγραφικό. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής στη Λήμνο του 18ου GAME FISHING σε συνεργασία με το σύλλογο αλιέων Λήμνου.

Ο όμιλος ετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή για το διάστημα 19 έως 24 Ιουνίου, όπου σκάφη του ΜΟΦΣ με τις σημαίες των χορηγών , θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τη Σύρο, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης, κάνοντας πράξη το σύνθημα της Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών «Όλη η Ελλάδα μία παρέα».

 Η εταιρία “Κάρτα Υγείας EY CLUB – Εξασφάλιση Υγείας” που ανέλαβε τη δαπάνη των μικροβιολογικών εξετάσεων όλων των κατοίκων, τη μεταφορά του εξοπλισμού και την εναέρια βιντεοσκόπιση της αποστολής, η εταιρεία “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE που υποστηρίζει και τους μαθητές του νησιού βοήθησαν ώστε η αποστολή να έχει σημαντικά αποτελέσματα. Οι εταιρείες αυτές υποστήριξαν και την 1η αποστολή του ΜΟΦΣ στον Άγιο Ευστράτιο το 2012. Οι πρόεδροί τους και φέτος ήταν μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της αποστολής.

Επίσης τις αποστολέςσε Άγιο Ευστράτιο και Σύρο, υποστηρίζουν:το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ιατροί του οποίου απετέλεσαν τον πυρήνα της Ιατρικής Ομάδα, η εταιρεία MALAMIDIS MARINE, η εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ. και ηεταιρεία παιχνιδιών JOHN HELLAS ΕΠΕ”.Τα υλικά για τις μικροβιολογικές ιατρικέςεξετάσεις τα παρέχει η εταιρεία ROCHE. Η εταιρεία RG ALARM προσέφερε το σύστημα ελέγχου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Θ. Καρτσιώτης, Πρόεδρος ΜΟΦΣ/ Αρχηγός αποστολής – ΤΗΛ: 6970329800.

 

ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΜΟΦΣ www.mofs.gr αναρτάται το πρώτο πακέτο φωτογραφιών και σύντομα θα αναρτηθούν και άλλες φωτογραφίες και το υλικό που βιντεοσκοπήθηκε από επίγεια και από ασύρματη κάμερα – ελικόπτερο.