Η είδηση που «δεν έπαιξαν» τα Μ.Μ.Ε - Έρχεται ΣΥΝΤΟΜΑ η «δολοφονία» των Ελλήνων!

Posted in Περιβάλλον

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μακριά απ' τα φώτα των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε. χιλιάδες κάτοικοι  Κυθήρων και Κρήτης αλλά και εκατοντάδες ακτιβιστές απ' όλη τη χώρα θα σχηματίσουν σήμερα ένα κομβόι με αλιευτικά σκάφη, δημιουργώντας μια συμβολική γραμμή παρεμπόδισης της διέλευσης των πλοίων που μεταφέρουν τα τοξικά υλικά...

Τι συμβαίνει όταν σε μια σταλιά νησάκι μέσα σε ελάχιστα 24ωρα κινητοποιούνται οι 2.000 από τους 2.500 κατοίκους και δεν υπάρχει ούτε μια προβολή  στα μίντια;

Τίποτα παραπάνω από αυτό που τα Μέσα αποκαλούν «κανονικότητα»: τα κινήματα δεν υπάρχουν στην τηλεοπτική δημοκρατία, ακόμα κι αν, όπως σήμερα και σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται στους δρόμους ή εν πλω.

Οπως κάνουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι των Κυθήρων, που υποδέχονται από τον Πειραιά το σκάφος «Αγιος Νικόλαος» ώστε να συνεχίσουν μαζί του το μακρύ ταξίδι μέχρι την Κρήτη, όπου από τη Χώρα Σφακίων θα αναπτύξουν σήμερα μια αλυσίδα από αλιευτικά σκάφη, φουσκωτά και επιβατικά, δημιουργώντας μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από τη Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά από τη Συρία.

Πλωτή αλυσίδα για τα χημικά της Συρίας


Στο παλιό λιμάνι των Σφακίων στις 12 το μεσημέρι θα βρεθούν χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να βροντοφωνάξουν "όχι τα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα".

Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν ιδιοκτήτες φουσκωτών, καϊκιών, ιστιοφόρων κ.ά., ενώ το επιβατηγό πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ "Δασκαλογιάννης", μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά και το γνωστό σκάφος "Άγιος Νικόλαος" της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" θα ανοιχτούν στα 3 με 5 μίλια από τα Σφακιά.

Δείτε το βίντεο απο το CRETE-TV

https://www.youtube.com/watch?v=t8ueaQqoXEA

 

Την εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπήσει αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων προκειμένου να διακινηθεί σε όλο τον κόσμο και θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης.

«Είναι ένα έγκλημα που δε θα επιτρέψουμε», τόνισε η δημοσιογράφος κ. Νέλη Κατσαμά χθες, στα πλαίσια παρουσίασης της κινητοποίησης.

«Είναι άλλο ένα θανάσιμο πείραμα στην καρδιά της Μεσογείου με τεράστιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτειακό κόστος», είπε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ηρακλείου κ. Ευγενία Τσατσάκη.

«Θα σχηματιστεί μια νοητή γραμμή με σκάφη», σημείωσε το επίσης το μέλος Επιτροπής Αγώνα Ηρακλείου κ. Πολυάνθης Συγγελάκης. «Καθόλου τυχαία δεν είναι η Κυριακή του Θωμά, καθώς άπιστοι Θωμάδες είναι οι κυβερνώντες μας», τόνισε ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου Γιάννης Δαγκωνάκης.

 Το Σιωπητήριο της Πληροφόρησης

Η Συντονιστική Επιτροπή Χανίων καταγγέλλει και την σιωπή για το ζήτημα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «αδιαφορία, προκλητικότητα, διαπλοκή και παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των πολιτικών και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές». 

«Ο αγώνας συνεχίζεται» διαμηνύουν. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τύπο της Κρήτης που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά του νησιού(διεθνή ύδατα), καλείται ανοιχτή συνέλευση από το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι μεταναστών  Χανίων στο ΤΕΕ με θέμα την πληροφόρηση και τη στάση πάνω σ’αυτό το ζήτημα.Εκπρόσωποι σωματείων , συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικοί φορείς καθώς και πολλοί κάτοικοι του νομού και άτομα από τα κοινωνικά κινήματα της πόλης με την πολύτιμη βοήθεια ειδικών επιστημόνων  καταθέτουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τουs δρομολογώντας δράσεις ενάντια στη στρατιωτικού σχεδιασμού- όπως χαρακτηρίζεται -αυτή επιχείρηση, που θέτει σε κίνδυνο όλη τη μεσόγειο και τις ζωές των λαών της.

Προκύπτει έτσι ένα ανοιχτό συντονιστικό στο οποίο μετέχουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην πρώτη αυτή συγκέντρωση.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι και η οικολογική καταστροφή ασύλληπτη. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα ενός τέτοιου πειράματος σύμφωνα με τους επιστήμονες ενδέχεται μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε τερατογενέσεις, καρκίνους οποιασδήποτε μορφής και νέκρωση κάθε ζωντανού οργανισμού στο θαλάσσιο περιβάλλον της μεσογείου.

Θα περίμενε κανείς πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αν μη τι άλλο θα ευαισθητοποιούσε το χώρο της ενημέρωσης, όμως τα πανελλαδικής εμβέλειας  ΜΜΕ σιωπούν προκλητικά. 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο κόσμος αγνοεί τα γεγονότα,αφού φυσικά η πλήρης αδιαφάνεια, η συγκάλυψη και η εκκωφαντικά σιωπηλή ενημέρωση αποτελούν το πλαίσιο πραγμάτωσης του εγκλήματος.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που αδυνατούν να αποδεχτούν το γεγονός πιστεύοντας πως πρόκειται  για ‘φήμη’ ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού οι ιθύνοντες αρνούνται να το σπουδαιολογήσουν φοβούμενοι να αποκαλύψουν το έγκλημα. Την ίδια στιγμή το δήθεν ανεξάρτητο κατεστημένο των μεγαλοδημοσιογράφων... της χώρας σφυρίζει αδιάφορα.

Στις 9 Μαρτίου οργανώνεται το πρώτο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο λιμάνι της Σούδας   με συμμετοχή  χιλιάδων ανθρώπων και υπό καταρρακτώδη βροχή .

Παράλληλα οι διαμαρτυρίες κάθε μορφής συνεχίζονται.

Εκστρατείες ενημέρωσης σε σχολεία , αφίσες και κείμενα επιστημονικού και κοινωνικού περιεχομένου μοιράζονται στους δρόμους, μαθητές του νησιού σηκώνουν πανό εκφράζοντας την αγωνία και την αντίθεσή τους,σχετικά βίντεο δημιουργούνται από καλλιτέχνες.

Ωστόσο το συντονιστικό των Χανίων απαρτίζεται πλέον από εκπροσώπους εβδομήντα συλλογικοτήτων και σωματείων. Όμως ο κόσμος της Κρήτης παρακολουθεί την ερήμην καταδίκη του την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αρκείται στον απλό καθησυχασμό των πολιτών με λακωνισμούς και υπεκφυγές.

Στις 23 Μαρτίου, μια δεύτερη μεγαλειώδης παγκρήτια συγκέντρωση στο κέντρο του νησιού,στο Αρκάδι Ρεθύμνου, καταφέρνει να μαζέψει σχεδόν δέκα χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που φωνάζουν ένα βροντερό  «όχι στα χημικά του πολέμου στη Μεσόγειο».

Η είδηση δεν περνά ούτε καν στα ‘ψιλά’ των περισσοτέρων  αθηναϊκών δελτίων ειδήσεων υποβαθμίζουν για μια ακόμη φορά τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Κρήτης διαδηλώσεις σε Σούδα και Αρκάδι.

Ούτε λόγος φυσικά για αντικειμενική προσέγγιση της κοινωνικής πραγματικότητας. Η αλήθεια και η ενημέρωση θυσιάζονται στο βωμό της ανεντιμότητας ,της αναξιοπρέπειας και των σκοτεινών παιχνιδιών της διαπλοκής.

Στις 11 Απριλίου το επίπεδο των αντιδράσεων επισημοποιείται και θεσμικοί φορείς του νησιού όπως , αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι εργατικών κέντρων, εκπρόσωποι  ιατρικών,δικηγορικών και εμπορικών συλλόγων, ενώσεις γονέων φτάνουν στο κοινοβούλιο και με επερώτηση 51 βουλευτών ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις.

Ο απόλυτος εμπαιγμός όμως είναι το μόνο που αποκομίζουν και έτσι φεύγουν  πεισμωμένοι για την Κρήτη.Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης κρίνουν πως ούτε αυτή τη φορά υπάρχει λόγος να αναφερθούν στο γεγονός συνεχίζοντας να παίζουν το αισχρό παιχνίδι τους.

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία, την προκλητικότητα,τη διαπλοκή και το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας και θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές μας. Ο αγώνας συνεχίζεται...

"Οχι τα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα"


Θα υπάρχει ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί

Πηγή: http://www.plektani.gr/2014/04/blog-post_5058.html?m=1