Απόρριψη Συριακών χημικών στην Μεσόγειο

Posted in Περιβάλλον

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

                                                                                                                                                                                        Μόσχατο, 24/3/2014

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών "ΝΑΥΤΙΛΟΣ", έχοντας την περιβαλλοντολογική ευαισθησία για τις επιπτώσεις που θα έχει για το οικοσύστημα της Μεσογείου η «καταστροφή» του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στο τρίγωνο,  Μάλτας – Λιβύης – Κρήτης, χημικά τα οποία προορίζονται να «καταστραφούν» με τη μέθοδο της υδρόλυσης, με αμφίβολα αποτελέσματα κατά τους επιστήμονες, που και αυτοί με την σειρά τους διαμαρτύρονται.

Επειδή πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η απόρριψη να γίνει στην θάλασσα, πολύ δε περισσότερο στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, αντί της πιο ακριβής επεξεργασίας από τα ειδικά εργοστάσια αντιρρυπαντικών μεθόδων με τήρηση των στάνταρ ασφαλείας, όπως συστήνουν οι επιστήμονες.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ δήλωσε ότι η Γερμανία θα καταστρέψει 350 τόνους χημικών καταλοίπων. Δεδομένου ότι τα χημικά όπλα υπολογίζονται σε 1.300 τόνους και ότι η διαδικασία της "εξουδετέρωσης" μέσω υδρόλυσης παράγει πολύ περισσότερους τόνους καταλοίπων, η ποσότητα που αναλαμβάνει η Γερμανία είναι ιδιαίτερα μικρή. Η ερώτηση παραμένει "τι θα γίνει με τα υπόλοιπα κατάλοιπα, που θα διοχετευτούν;".

Μία ερώτηση που παραμένει αναπάντητη, και πρέπει όλοι για τον λόγο αυτό να αφυπνιστούμε και να ενεργοποιηθούμε.

Ακολουθώντας αυτήν τη λογική η Φυσιολατρική Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών "ΝΑΥΤΙΛΟΣ", απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου εδώ, πιστεύοντας ότι οι αρμόδιες αρχές θα μεριμνήσουν για το συμφέρον της χώρας. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.econews.gr/2014/03/06/ximika-syrias-112856/
http://www.tuc.gr/2786+M5ae79235be1.html
http://www.ekriti.gr/article/miso-himiko-oplostasio-tis-syrias-kateythynetai-idi-sti-mesogeio
http://veteranos.gr/soa-ochi-alla-toxika-sti-mesogio-thalassa/